3600 Ek Gösterge

3600 ek gösterge çalışması; polis, öğretmen, hemşire ve kamu idarecilerinin yanı sıra kamuda çalışan birçok meslek grubunun mali haklarını ilgilendiren bir göstergedir. Özellikle polislerin, din görevlilerinin, hemşirelerin ve yükseköğretim mezunu olmayan din görevlilerinin gözü kulağı, son birkaç yıldır 3600 ek gösterge haberlerindedir.
Çalışma tamamlandığında birçok farklı meslekten milyonlarca kamu emeklisinin, emekli aylığında ve ikramiyelerinde artış olması beklenir. Bu nedenle 3600 ek gösterge son dakika haberleri, milyonlarca kişi tarafından ilgiyle okunur.

Ek Gösterge Nedir?

Ek gösterge; kamu görevlilerinin memur aylığının ve ikramiyesinin ne kadar olacağını belirleyen önemli bir gösterge sayısıdır. Ek gösterge sayısı; kamu personelinin unvanına, hizmet sınıfına ve derecesine göre değişiklik gösterir.
Bu sayı arttıkça kamu personelinin emeklilik durumunda alacağı aylık ve ikramiye de artar. Bu nedenle milyonlarca kamu personeli, ek gösterge çalışmasının tamamlanmasını bekler.

3600 Ek Gösterge Nedir?

Kamuoyunda “3600 ek gösterge” olarak bilinen çalışma, ismi her ne kadar “3600 ek gösterge” olsa da oldukça kapsamlı bir çalışmadır. Hazırlanan taslak çalışma; mevcut durumda ek göstergesi 2200 olan unvan gruplarının ek göstergelerinin 3000’e, 3000 olan unvan gruplarının ek göstergelerinin 3600’e yükseltilmesini ön görür.
Bu çalışma dahilinde, halihazırda daha yüksek bir ek göstergeye sahip olan birçok unvan grubun da ek göstergelerinin yükseltilmeleri beklenir. 3600 ek gösterge çalışmasına dair görüşmeler, hükümet ile Memur-Sen arasında gerçekleşir.

3600 Ek Gösterge Şartları

Polisler, hemşireler, din görevlileri ve yönetici pozisyonundaki kamu görevlileri, doğrudan 3600 ek gösterge çalışmasının kapsamındadır. Ancak bu unvanlar dışında kalan meslek grupları da çalışmaya dahil edilebilir. Örneğin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in yaptığı açıklamaya göre avukatlar, hukukçular, il müdürleri de çalışmaya dahil edilmiştir. Dolayısıyla çalışmanın kimleri kapsadığının anlaşılması için taslak metnin son halinin, kamuoyuyla paylaşılması gerekir.
3600 ek gösterge çalışmasının taslak metni şekillendirilmiş, ancak kamuoyuyla paylaşılmamıştır. Bu nedenle “3600 ek gösterge kimleri kapsıyor?” sorusu şu anda, sadece genel hatlarıyla cevaplanabilir. Bu konuda daha fazla bilgi edinmek için ek gösterge son dakika haberleri takip edilmelidir.

3600 Ek Gösterge Çıktı mı?

3600 ek gösterge çalışması, şu anda taslak durumunda olan bir çalışmadır. Ancak çalışmanın, içinde olduğumuz yasama döneminde tamamlanması ve kısa süre sonra da yürürlüğe girmesi beklenir.
3600 ek gösterge son durumu itibarıyla yürürlükte değildir. Yani şu anda emekli olan polisler, hemşireler, din görevlileri ve yönetici pozisyonundaki kamu görevlileri; bu çalışmanın verdiği haklardan yararlanamaz. Bu nedenle çok sayıda kamu görevlisinin, çalışmanın tamamlanmasını beklediği ve emekliliğini ertelediği bilinir.

3600 Ek Gösterge Haberlerini Takip Edin

3600 ek gösterge haberleri son dakika olarak Sağlık Ağı’ndan takip edilebilir. Şu anda sadece 3600 ek gösterge çalışmaları hakkındaki haberlerin yer aldığı bu kategoride, çalışma tamamlandıktan sonra; düzenlemenin emekli tazminatlarına ve aylıklarına etkisiyle ilgili haberler okunabilir.
Çalışma tamamlandıktan ve yasallaştıktan sonra emekliliğe hazırlanan birçok kamu personeli için emekli maaşı hesaplama konusu gündeme gelecektir. Unvan gruplarına göre 3600 ek gösterge ile hesaplanan emekli tazminatları ve aylıklarına dair merak edilen tüm bilgiler, yine bu kategorimizde bulunabilir.

3600 Ek Gösterge Son Dakika: Çalışma Mecliste

3600 ek gösterge son durum haberlerine göre düzenleme, meclise sunulma aşamasındadır. Düzenlemenin meclise sunulma aşamasında olduğu, bizzat cumhurbaşkanı tarafından ilan edilmiştir.
Kamuda görevli birçok meslek grubu, düzenlemenin taslağı tamamlanmış olsa bile çalışmalara dahil edilmenin hayalini kurar. 3600 ek gösterge son dakika haberleri kapsamında haber ajanslarına düşen son bilgi, 2 yıllık yüksekokul mezunlarının da düzenlemeye dahil edildiği yönündedir. Hatırlatmak gerekirse çalışmalar ilk başladığında düzenlemenin kapsamı, yalnızca 4 yıllık üniversite mezunlarıyla sınırlıydı. Ancak son durum göz önünde bulundurulduğunda, düzenlemenin bir hayli genişletildiği görülebilir. Bu genişlemeye istinaden birçok kamu personeli, “Acaba biz de düzenlemeye dahil edilir miyiz?” sorusunun yanıtını arar.
3600 ek gösterge çalışmasının son durumu hakkında en doğru ve güncel bilgiye, Sağlık Ağı’nın 3600 ek gösterge son dakika haberleri kategorisinden ulaşılabilir. Sağlık Ağı editörleri, başta sağlık personeli olmak üzere bütün kamu görevlileri için ek gösterge çalışmalarını yakından takip eder ve gelişmeleri, son dakika haberleriyle okurlarına ulaştırır.

Başa dön tuşu