Gündem

Gündem kategorisi, personel sağlık haber sitesi olarak yayın yapan Sağlık Ağı’nın, sağlık camiasındaki trend haberleri okurlarıyla paylaştığı kategorisidir. Sağlıkla ilgili Türkiye ve dünya gündeminde kendisine yer bulan bütün haberler, bu kategori altında paylaşılır. Doktorlarla ve sağlık personeliyle ilgili düzenlemeler, personelin özlük haklarını ilgilendiren ve gündemdeki yerini her zaman koruyan tartışmalar, Sağlık Bakanlığı ile ilgili en son haberler, sağlık personeli alımları ve sağlık alanında gündem oluşturmayı başaran bütün konular, bu kategoride yer alır.

Gündemdeki sağlık haberlerini takip etmek isteyen kişiler için oluşturulan kategoride; sağlık camiasındaki sıcak gelişmeler ve son dakika haberleri öne çıkar. Bu nedenle kategori, Sağlık Ağı’nın en çok takip edilen haber kategorisidir. Kategorideki haberler, gündemi aktarmak üzere Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı gibi güvenilir kaynaklardan derlenip paylaşılırken; aynı bölümdeki özel haber dosyaları, Sağlık Ağı muhabirlerinin imzasıyla, doğrudan gündem oluşturmak üzere hazırlanır ve okurlarla paylaşılır.

Sağlık Personelinin Gerçek Gündemi

Sağlık personeli haber siteleri, sağlık personelinin gündemiyle ilgili haberler yapan sitelerdir. Bu kategorideki sitelerden bir tanesi olan Sağlık Ağı, kuruluş vizyonu ve misyonu doğrultusunda sağlık personelinin gerçek gündemini okurlarına aktarmak için çalışır.

Bu doğrultuda personel maaşları haberlerine, sendika haberlerine ve Sağlık Bakanlığı ile ilgili haberlere ağırlık veren sitede; güncel ve en önemli haberler ise Gündem kategorisinde yer alır. Ayrıca okurlar tarafından Whatsapp ve “Haber Gönder” sayfası üzerinden Sağlık Ağı’na ulaştırılan yazılar, haberler ve bilgiler de bu kategoride yer alarak sağlık camiasında gündem oluşturabilir. “Sağlık personelinin sesi” olma misyonuyla kurulan Sağlık Ağı, sağlık çalışanlarının fikir ve görüşlerinin geniş kitlelere ve yetkili kurumlara ulaşmasına aracılık yapar.

Sağlık Personelinin Sosyal Medyada Yarattığı Gündeme Dair Haberler

Sesini sosyal medya üzerinden duyurmak isteyen sağlık personeli ve sağlık personeli adayları, zaman zaman hashtag kampanyaları düzenler. Bu kampanyalarla ilgili sağlık personeline mikrofon uzatan Sağlık Ağı, manşetlerinde her zaman sağlık personelinin görüşlerine yer verir. Sağlık personeli alımları ile ilgili talepler, sağlık personelinin yaşadığı mesleki zorluklara ilişkin şikayetler ve özlük haklarıyla ilgili problemler, haber haline getirilerek bütün sağlık camiasıyla paylaşılır.

Personel sağlık alanında yayınlarını sürdüren Sağlık Ağı, sağlık çalışanlarının hak aramasını önemser ve mesleki dayanışma kapsamında gerçekleştirilen bütün faaliyetleri haber haline getirerek okurlarıyla paylaşır. Bu sayede mesleki alanda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, Gündem kategorisinde yer alarak seslerini sağlık camiasına duyurabilirler.

Sağlık Gündeminin Kısa Bir Özeti

Gündem kategorisinde, sağlık personeli haber içeriklerinin ve önemli gündem başlıklarının yanı sıra, gündemin kısa bir özeti de günlük olarak paylaşılır. Yoğun gündemi detaylarıyla birlikte takip etmek için yeterli zamanı olmayan sağlık çalışanları, bu özet sayesinde; o gün yaşanan bütün önemli gelişmelerden, sadece birkaç dakika içinde haberdar olur.

Personel sağlık haberleri kategorisi, en dinamik haber kategorilerinden bir tanesidir ve ülkemizde her gün sağlık personeliyle ilişkili önemli gelişmeler yaşanır. Bu gelişmeleri aktarmak amacıyla özet halinde yazılan ve Gündem kategorisinde paylaşılan günlük haberimiz; gündemin en sıcak haberlerini sade bir şekilde Sağlık Ağı okuyucularına aktarır ve sadece gündemdeki en sıcak ve önemli noktalara değinir.

Başa dön tuşu