Gündem

3600 Ek Gösterge Düzenlemesi TBMM’ye Sunuldu

3600 ek gösterge ve üniversite öğrenimleri yarım kalanlara ilişkin affın da yer aldığı ekonomiye ilişkin yasa teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu. Teklifte yer alacak düzenlemeler şöyle:

3600 Ek Gösterge

Memurların merakla beklediği 3600 ek göstergeye ilişkin düzenleme teklifte yer alacak. Bütün memurlara 600 ek gösterge verilecek. Buna göre bir kademelendirme yapılacak. 3600 Sonrası Sağlık Personellerinin Güncel Ek Gösterge Tablosu ‘na linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

“Öğrenimi yarım kalan 4 milyon civarında öğrenciyi etkilemesi bekleniyor”

Bir başka önemli düzenleme, öğrenci affı ile ilgili olacak. Düzenlemenin üniversite öğrenimi yarım kalan 4 milyon civarında öğrenciyi etkilemesi bekleniyor. Bunun içinde açık öğretimde dönem kaydını yenilemeyen 1 milyon 848 bin, bölüm değişikliği yapan 839 bin, azami öğrenim süresinin dolması nedeniyle mezun olamayan 594 bin 530, sahte belge sebebiyle kaydı iptal edilen 380 bin, KHK ile yükseköğretim kurumu kapatılan 61 bin 155 öğrenci de bulunuyor.

Terör suçu ile atılanlar kapsam dışı olacak

Ayrıca disiplin cezası alan, yatay geçiş yapan, lise diploması olmadığı için geçici kayıt yaptırıp diplomalarını getirmeyenler ile denklik lisans tamamlaması sona erenler de af kapsamına girebilecek. Ancak terör suçu ile atılanlar kapsam dışı olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu