Gündem

Özel Hastanelerde Doktor Maaşları Ne Kadar?

Özel Hastanelerde Doktor Maaşları ne kadar?

Özel hastanelerde, bir çok yan hakka ve imkana sahip olsa da kamu hastanelerindeki kazançları da yabana atma söz konusu olmamalıdır. Bu konu başlığında ilgili içerikleri sizlere net bir şekilde sunarak bilgiler aktarmaya devam edeceğiz.

Doktorluk hayali kuran kişilerin merak ettiği konular arasında asistan doktor maaşları yer almaktadır. Eğitim hayatını tamamladıktan sonra staj yapmak adına asistan olarak doktorluğa başlayan kişilerin, tam mesleğe başlamak için en az 5 sene asistan doktor olarak çalışması gerekir. bu süre kamu ve özel hastanede çalışarak tamamlayan asistan doktor ciddi maaş alabilir. Özel hastanede çalışan asistan doktor maaşının 7 bin TL civarında olduğunu ifade etmek söz konusudur.

Özel hastanede çalışan asistanlığını tamamlamış olan doktorlar için tam bir maaş ifade etmek doğru olmasa da ortalamanın 15 bin TL civarında olduğunu ifade edebiliriz. Bu rakamın döner sermayeden doktora dönen para olduğunu ifade edebiliriz. Doktorlara ödenen sabit ücretle birlikte hem asistan doktorlara hem de ameliyata girip girmemeleri, nöbetleri ve bir çok değişken hesaplanarak normal doktora maaş ödemesi yapılır. Bu durumda da kazanç daha da artar.

Özel hastanede doktor nasıl olurum?

Tüm bu bilgiler, özel hastanede doktor nasıl olurum sorusunu akıllara getirm

 

iş olabilir. İlk olarak kişi doktor olmak istiyorsa TIP fakültesini bitirdikten sonra özel hastanede doktor olabilir. Uzmanlıklarını tamamladıktan sonra özel hastanelere başvurma süreçlerine geçebilirler. Özel hastanelerde açtığı ilanları takip etme süreci sonrasında doktorlar bunlara rahatlıkla başvuru yapabilir. Ancak bunun için ilk aşamada TUS’a gir

meleri, uzmanlık kazanmış olmaları gerekir. Özel hastanede asistanlık süresi sonrasında uzman doktor olarak görev yapmaları söz konusu olur.

Diğer bir merak edilen konu ise doktorların çalışma saatleridir. Bilindiği gibi doktorların çalışma saatlerinin çok fazla olduğu ifade edilir. Fakat daha verimli çalışmak, özellikle direkt olarak insan sağlığı ile ilgilendikleri için son derece önemlidir. Son zamanlarda özel hastanelerde çalışan doktorların başka sağlık kurumlarında nöbet tutmalarının yolu açıldı. Özel hastanelerde mesai haricinde, başka tıp kurumlarında da çalışabilecek olan doktorlar, mesai mefhumlarını da buna göre ayarlayabilir.

Bu noktada acilde görevli olan doktor 24 saat çalışma esasına göre mesai yaptıktan sonra ertesi gün izinli olurken servislerde görevli olan doktorların özel hastanede doktorları çalışma saati ise sabah 8 akşam 5 şeklinde olmaktadır. Aynı zamanda önemli durumlarda esneklik olması da söz konusudur.

Doktor maaşları ile alakalı bilgi almak istediğimiz zaman bunların sabit olmadığını görmek son derece basit olacaktır. Fakat genel bir araştırma yaptığımız zaman; yan haklar, mesai ücretleri ve bir çok ek ücret seçeneği ile doktorların diğer meslek gruplarına oranla çok daha yüksek miktarda kazanç elde ettikleri görülmektedir. Tüm bunların yanında iyi bir cerrah olunması, aranılan doktor olunması gibi durumlarda, meslektaşlarına oranla çok daha fazla kazanan doktorlar olduğunu görebiliriz. Sitemiz üzerinden sağlık sektörü hakkında merak ettiğiniz tüm sorular için net yanıt almanız söz konusudur. En iyi ve güncel haberler için sitemizi takip etmeye devam edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu