Sağlık Bakanlığı Haberleri

2024 Haziran Dönemi İsteğe Bağlı İller Arası Yer Değiştirme Kura Takvimi Açıklandı mı? İşte Ayrıntılar

2024 Haziran Dönemi İsteğe Bağlı İller Arası Yer Değiştirme başvuruları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğine göre gerçekleştirilecek. Sağlık çalışanları, 2024 iller arası tayin başvurularını bekliyor.

Sağlık Bakanlığı Haziran Dönemi İsteğe Bağlı İller Arası Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurası dönemine girildi. Sağlık çalışanlarının tayin işlemleri belirlenen tarihlerde başlayacak olup, her sene olduğu gibi bu sene de yhgm.saglik.gov.tr üzerinden yayınlanan kadro ve branş dağılımları ile tercih kılavuzunun yayımlanmasıyla birlikte başvurular başlayacak. Peki, 2024 Haziran Dönemi İsteğe Bağlı İller Arası Yer Değiştirme kura takvimi açıklandı mı? İşte ayrıntılar…

Bilindiği üzere, Sağlık Bakanlığında görev yapan sağlık hizmetleri sınıfı ( tabip, hemşire, sağlık teknisyeni ve teknikeri, sağlık lisansiyeri vb) personel için hizmet puanına göre isteğe bağlı atamalar gerçekleştirilecek. Bu kapsamda, münhal kadroları 24 ve 28 Haziran tarihleri arasından ilan edilmesi beklenmektedir. 10-15 bin arası münhal kadro ilan edileceği öngörülüyor.

Başvurular ne zaman?

Sağlık Bakanlığınca yayımlanan takvime göre kura başvuruları alınacak olup, yhgm.saglik.gov.tr üzerinden yayınlanan kadro ve branş dağılımları, tercih başvurularında büyük önem arz edecek. Fakat, Sağlık Bakanlığı iller arası tayin kura kılavuzu henüz yayınlanmadı. Konuya ilişkin açıklama geldiği zaman paylaşacağız.

Kura çekimi ne zaman?

Kura çekimi Sağlık Bakanlığı YouTube hesabı aracılığıyla canlı olarak yayınlanacak. Kura sonuçları bakanlığın “yhgm.saglik.gov.tr” üzerinden öğrenilebilecek. Kura takvimi yayınlandığı zaman tarih bilgisi de netleşmiş olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
İstanbul Avukat