Saha Der
Sağlık camiasında SaHaDer olarak tanınan Sağlık Çalışanları Hak ve Mücadele Derneği, taleplerini Twitter’da gündeme taşımak için örgütlenen 39 sağlık branşı grubunun bir araya gelmesiyle 2020 yılında kurulan bir sivil toplum örgütüdür. Derneğin amacı resmi internet sitesinde, “bütün sağlık çalışanlarını eşit biçimde temsil etmek” olarak açıklanır.
Türkiye’nin 32 şehrinde 34 temsilcisi bulunan dernek; farklı mesleklerde, farklı şehirlerde ve farklı dünya görüşüne sahip sağlık çalışanlarını bir araya getirerek ekonomik, sosyal ve psikolojik açılardan mağdur edilen sağlık personelinin haklarını savunmayı amaçlar.
Sosyal Medyadan Neşet Eden Bir Sağlıkçılar Topluluğu
Sorunlarını Twitter’dan gündeme taşımaya çalışan, farklı branşlardan 39 farklı grubun katılımıyla 2020 yılında resmiyet kazanan SaHaDer, sosyal medyadan yola çıkarak resmiyet kazanmayı başaran ve üye sayısını her geçen gün arttıran bir dernektir.
Halihazırda farklı sendikalara üye olan kurucuları ve dernek yöneticileri olan SaHaDer, sağlık işkolunda zaten 40’tan fazla sendika varken neden dernekleştikleri sorusuna, kuruluş bildirgesinde; “Rant kapısı olarak görülen sendikaların üzerlerine düşen vazifeyi yerine getirmedikleri için SaHaDer kuruldu.” yanıtını verir.
Gündem Belirleyen Bir Dernek: SaHaDer
Kuruluş tarihinden bu yana geçen iki yıllık sürede düzenlediği kampanyalarla, birçok konuyu Sağlık Bakanlığının, Hazine ve Maliye Bakanlığının, Milli Savunma Bakanlığının, Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığının ve TBMM’nin gündemine taşımayı başaran SaHaDer, sosyal paylaşım platformlarında da gündem yaratmayı sürdürmektedir.
Ayten ÇİÇEK’in yönetim kurulu başkanlığını sürdürdüğü SaHaDer’in yönetim kurulunda bir başkan yardımcısı ile örgütlenmeden sorumlu, hukuktan sorumlu, eğitimden sorumlu, sosyal işlerden sorumlu, basın yayından sorumlu ve mali işlerden sorumlu sekreterler bulunmaktadır.
-
Sendika
Sa-HaDer: “Enflasyon Farkı Zam Değildir”
Sağlık Çalışanları Hak Ve Mücadele Derneği (Sa-HaDer), sağlık meslek mensuplarının alım gücüne ilişkin bir çalışma düzenledi. Sosyal medya aracılığıyla yayımlanan…
-
Sendika
Sağlık Çalışanları Twitter’da Haykırıyor: “Ben Asgari Ücrete Yakın Maaş Almak İçin Okumadım”
Sosyal medya platformu Twitter’da bir araya gelen sağlık çalışanları maaşlarına yapılmasını istedikleri zam talebini yineledi. “SağlığaYüzde 100Zam” başlığı altında paylaşımda…
-
Sendika
Sağlık Emekçilerinin Onurlu ve Haklı Mücadelesinde Birleştirici Güç: “SaHaDer İki Yaşında”
“Sağlık Çalışanları Hak ve Mücadele Derneği İki Yaşında” Sağlık Çalışanları Hak ve Mücadele Derneği (SaHaDer) sosyal medyadan birbirini hiç tanımayan,…
-
Gündem
Sa-HaDer: “Nöbet ücreti mesai ücretinin sadece yarısı hak mı reva mı?” #NöbetMesaidenUcuz
Sağlık Çalışanları Hak ve Mücadele Derneği (Sa-HaDer), sağlık çalışanlarının bir saatlik nöbet ve mesai ücretlerini paylaştı. Buna göre, 1 saat…
-
Gündem
SaHa-Der: “Sözleşmeli veya değil, Ölüm iki gruba da aynı şekilde zor değil mi?”
3+1 Sözleşmeli ve kadrolu sağlık çalışanlarının özlük haklarına dikkat çekildiği paylaşımda kadrolu personelin eşinin vefat etmesi durumunda istediği ile tayin…
-
Gündem
SaHa-Der, “Tıbbiyeli Sözlük” Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu
Geçtiğimiz hafta Gaziantep’te meydana gelen kazada görevleri başında şehit olan sağlık çalışanlarının ardından sosyal medya hesabı aracılığıyla paylaşımda bulunan “tıbbiyeli…
-
Sendika
Sa-HaDer’den “Sosyal Medya Beyaz Kodu” Projesi
Sağlık meslek mensupları görevleri başlarında maruz kaldıkları sözel ve fiziksel şiddet olaylarında 1111 kodunu (beyaz kod) arayarak güvenlik güçlerini müdahale…
-
Sendika
Sa-HaDer, “Kademeli Geçişle Unvan Değişikliği” Önerisini TBMM ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na Sundu
Sağlık Çalışanları Hak ve Mücadele Derneği(Sa-HaDer), Ankara İl Temsilcisi Üzeyir Onur Söylemez tarafından hazırlanan “Kademeli Geçişle Unvan Değişikliği” önerisi, geçtiğimiz…