Gündem

Ulusal Sağlıkta Kalite Forumu’nun 7’ncisi Kocaeli’nde Gerçekleştirilecek

Kocaeli Ticaret Odasında düzenlenen toplantıda konuşan İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, sanayi kenti Kocaeli’nin turizm ve sağlık turizminde potansiyeli bulunduğunu, sağlık altyapısı bakımından gittikçe artan değere sahip olduğunu anlattı.

Kocaeli’nde 18 özel, 10 kamu ve bir üniversite hastanesi bulunuyor. Yakın zamanda Şehir Hastanesinin de açılacağını belirten Pehlevan, “Kocaeli, hem ulaşım hem lojistik açısından, deniz, dağ, kayak turizmi olan, iki denize kıyısı olan, Sapanca gibi muhteşem göle ev sahipliği yapan bir kent. Uluslararası sağlık turizminden daha fazla pay almalı. İyi yetişmiş Türk hekim grubuna, sağlık personeline sahip. Dünyada örnek gösterilen hekimlerimiz var. Uluslararası sağlık turizmi açısından standartların üzerinde hizmet verebileceğimizi düşünüyorum.” dedi.

Sağlık Turizmi-Uluslararası Sağlık Hizmetleri

İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen Kocaeli’de yılda yaklaşık 10 milyonun üzerinde yerli ve yabancı turisti ağırladıklarını söyledi. Taşdelen, “Ulaşımın verdiği koşullar, ilimizi turizm kenti olma yolunda hızla ilerletiyor. Sağlık turizmine de ilimiz tüm imkanlarıyla hazır durumda. Turizm altyapısı açısından eksiğimiz yok. Tanıtım açısından yol almamız gerekir.” ifadelerini kullandı.

Termal Turizm

Kocaeli Üniversitesi Hastanesi Başhekimi ve SAKİD Başkanı Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk  “Bu toplantı, Türkiye’nin sağlık turizmine katkıda bulunabileceği gibi önemli turizm destinasyonlarından biri olabilecek Kocaeli için de büyük açılım olacaktır. Kocaeli, önemli noktada. Sabiha Gökçen Havaalanı’na İstanbul kadar yakın, Bursa’ya, Ankara’ya, Karadeniz’e çok yakın. Bu potansiyeli nasıl harekete geçirebiliriz? Kocaeli ile ilgili açılımı da paylaşacağız. Kocaeli’de ayrıca yaşlı turizminin önemli olduğunu düşünüyoruz.

Avrupa’dan her yıl çok sayıda yaşlıyı sıcak ülkelere gönderiyorlar ve ciddi turizm potansiyeli yaratıyorlar. Kocaeli, Türkiye, bu destinasyonlardan biri olabilir. Termal turizm, sadece ilimiz için değil, çevredeki iller açısından da sağlık turizminin parçası olarak önem arz ediyor” dedi.

Kocaeli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hüseyin Gezer “Yaşlı ve engelli turizmiyle ilgileniyoruz. İşin ticari boyutunda da yatırım yapacak arkadaşlarımız var. Avrupa Birliği (AB) fonlarını da kullanarak, nitelikli, ilimize de fayda sağlayacak projeleri hayata geçirebiliriz. Engelli turizminde Kuzey Avrupa ülkeleri yıllık yaklaşık 40 ile 100 bin avro arasında 3 aylık ödeme yapıyor. Bu paraları ilimize getirebiliriz.” şeklinde konuştu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Aydınlık ise ülkenin Kocaeli başta olmak üzere sağlık turizminde önemli kapasiteye sahip olduğunu dile getirerek, kentin tarihi, coğrafi konumu, doğası, sportif altyapısı, konaklama kapasitesi ve sağlık tesisleriyle değerlendirildiğinde orta vadede fırsatlardan faydalanabileceğini gördüklerini kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
İstanbul Avukat