Gündem

İngiltere ve Galler’de Ambulans Çalışanları İkinci Kez Grevde

İngiltere ve Galler’de, düşük maaş ve zorlu çalışma koşullarının iyileştirilmesi için hükümetle orta yolu bulamayan binlerce ambulans çalışanı ikinci kez greve giderek iş bıraktı.

Ambulans personellerinin temsilcisi olan Unison ve GMB sendikaları, İngiltere hükümetiyle maaşların artırılması ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi konusunda masaya oturdu. Anlaşmaya varılamayan görüşmeler neticesinde 20 bin ila 25 bin civarında sağlık personeli yeni yılın ardından ikinci kez greve gitti.

Greve giden sağlık personelleri, destek personeli ve ambulans çalışanları, başkent Londra’da Waterloo’da bulunan ambulans servisi ana binasının önünde bir araya gelerek hükümete “adil maaş artışı” çağrısında bulundu.

Temsilci sendika Unison’un yöneticilerinden Sara Gorton, grev esnasında yaptığı açıklamada, bugün grevde gelen sağlık alanı çalışanlarının hiçbirinin esasen işlerini bırakmak istemediğini, vakalardan gelen tüm isteklere yanıt vererek hizmet vermeye devam etmek istediklerini fakat zorlu koşulların grevi mecbur kıldığını belirtti.

Temsilci Sara Gorton, “Bu insanlar, yılın her günü vermek istedikleri hasta bakımı standartlarından tavizlerle başa çıkıyor ve bu şekilde buna devam edemezler.” dedi.

Hükümetin, sağlık personellerinin çağrılarına kulak vermediği ve uzlaşmaya varmadığı sürece yaşanan sorunların çözülmeyeceğini ifade eden Gorton, şunları kaydetti:

“Geçen yıl ambulans hizmeti alan, bir sağlık merkezinde bulunan veya rutin doktor randevusu bekleyen herkes, bugün İngiltere Ulusal Sağlık Sistemi’ndeki (NHS) gün geçtikçe kötüleşen krizi bilecek. Bu durum böyle devam edemez. Hükümet, bu durumu tersine çevirene kadar, sağlık sistemimizdeki ızdırabı ve personel krizini çözmek için sendikalarla yapıcı bir şekilde çalışana kadar sorun çözülmeyecek.”

Sağlık çalışanı Antonia Gosnell, yaptığı açıklamada, bugün ikinci kez grevde bulunduğunu belirterek “Bunun nedeni daha iyi çalışma koşulları ve daha iyi bir maaş istememizdir çünkü şu anda bu maaş yeterli değil. Şartlar bizim için gittikçe kötüleşiyor.” ifadelerini kullandı.

Gosnell, “İngiltere Ulusal Sağlık Sistemi (NHS) çökmüş durumda. Sağlık sistemimiz çöktü. Sorunu sürekli yama yaparak çözemezsiniz. İnsanlar (hükümet yetkilileri) sorumluluk almalı. İşlerin düzelmesi ve halkın hak ettiği hizmeti alması için hükümetin sendikalarımızla görüşmesi gerekiyor.” dedi.

Devam eden grevler sebebiyle sadece kalp krizi gibi hayati tehlikesi olan hastalarla ilgilenilecek.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
İstanbul Avukat