Gaziantep Zeugma Hematoloji Günleri kapsamında düzenlenen toplantıda açılış konuşmasını SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türkan Pasinlioğlu gerçekleştirdi. Pasinlioğlu, üniversitenin kuruluş tarihinden günümüze kadar gerçekleştirilen akademik faaliyetlere ev sahipliği yapmaktan ve bu faaliyetlere destek vermekten ötürü yaşadığı mutluluğu paylaştı.
Pasinlioğlu, toplantıya katılan herkese teşekkür ettiğini belirterek “Verimli ve başarılı bir toplantı olacağına inanıyorum” ifadeleriyle konuşmasını noktaladı. Gaziantep Zeugma Hematoloji Günleri’ni düzenleyen diğer bir kuruluş Deneysel Hematoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Ali Ünal ise katılımcı ve konuşmacı olarak değerli isimleri konuk ettiklerini ve bu durumdan dolayı oldukça mutlu olduğunu dile getirdi.
SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Pof. Dr. Mehmet Yılmaz’da söz aldı. Yılmaz, tıp alanında gerçekleştirilen güncel gelişmeleri aktarmak ve bilim insanlarının birbirleriyle kuracakları etkileşimi sağlamak amacıyla Gaziantep Zeugma Hematoloji Günleri’nin gerçekleştirildiğini vurguladı.
Yılmaz, “Multiple Myeloma, kronik lenfositik lösemi, hemofili ve talasemi konularında, klinik ve uygulamalı bilimlerinden alanlarında uzman bilim insanlarını ve öğrencileri bir araya getirerek interaktif bir ortam sağlamayı hedefledik ve hedefimize de ulaştık. Sempozyumda temel olarak bu hastalıkların biyolojisi, temel ve klinik araştırmalar, lösemi genetiği, immünohematoloji, hedefe yönelik tedaviler, hücresel tedaviler gibi önemli ve güncel konuları ele aldık. Sempozyumun bu alanda çalışan bilim insanlarının araştırmalarına ve öğrencilerimizin vizyonlarına önemli katkılar sunacağına inanıyoruz. Deneysel hematolojinin temel konularını en güncel hali ile tartıştığımız ve ilk kez düzenlediğimiz, değişik tecrübeler yaşadığımız sempozyuma katkı ve katılımları dolayısıyla meslektaşlarımıza ve öğrencilerimize içtenlikle teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
SANKO Üniversitesi Hastanesi Zeugma Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen Gaziantep Zeugma Hematoloji Günleri kapsamında günün programı şu şekilde tamamlandı:
İlk oturumda; Dr. Ali Eser Kronik Lenfositer Lösemi Tanı ve Yeni Tedavi Yaklaşımları, Dr. A. İbrahim Halil Sönmez “KLL Vaka Sunumu”, Doç. Dr. Gül İlhan “KLL Genetiği”, Dr. Sinan Mersi ise “KLL Vaka Sunumu” konuları işlendi.
Dr. Ali Uğur Ural ve Dr. Emin Kaya’nın başkanlığında düzenlenen ve ‘Multiple Myelom’ konu başlığı işlenen ikinci oturumda ise; Dr. Handan Haydaroğlu Şahin, “Yeni Tanı Multiple Myelom’da Güncel Tedavi Yaklaşımları”, Dr. Mesut Tığlıoğlu “Multiple Myeloma Vaka Sunumu”, Dr. İlhami Kiki “Relaps Refrakter Multiple Myeloma Tedavisi” ve Dr. Cemalettin Öztürk “Multiple Myeloma Vaka Sunumu” konu başlıkları hakkında bilgiler paylaştı.
Talassemi’nin başlık olarak değerlendirildiği üçüncü oturumda ise yönetimi Dr. Hasan Kaya ve Dr. Didar Yanardağ devraldı. Üçüncü oturumda; Dr. Murat Kaçmaz “Talassemi Kliniği ve Tedavisi”, SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Salih Sertaç Durusoy “Talassemi Vaka Sunumu”, Dr. Pınar Tığlıoğlu “Talassemili Hasta Takibi ve Komplikasyonları”, Dr. Ali Tekbaş “Talassemi Vaka Sunumu” konu başlıkları aktarıldı.
Prof. Dr. Mehmet Şencan ile Doç. Dr. Muzaffer Keklik tarafından yönetilen dördüncü oturumda; Prof. Dr. Vahap Okan “Hemofilide Yeni Tedavi Alternatiflerini”, Dr. Kemal Fidan “Hemofili Vaka Sunumunu”, Dr. Zekeriya Aksöz “Edinsel Hemofiliyi” ve Dr. Buğra Salam “Edinsel Hemofili Vaka” konu başlıkları hakkında sunum yaptı.
Beşinci ve son oturumda başkanlığı Prof. Dr. Ali Ünal devraldı. Beşinci oturumda; Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, “Akılcı İlaç Kullanımı” konu başlığı hakkında önemli bilgiler paylaştı.
Sunumlar tamamlandıktan sonra katılımcılar ve konuşmacılar toplu fotoğraf çektirdiler. Fotoğrafların ardından Gaziantep Zeugma Hematoloji Günleri tamamlandı. Oldukça yoğun olarak geçen günün ardından konuşmacılar ve katılımcılar toplantıdan memnun ayrıldıklarını dile getirdiler.