Gündem

Atopik Dermatiti Hastalığı Üzerine Eğitim Verildi

Günümüzde değişen yaşam, gelişen teknoloji, kullanılan kimyasalların artması ile deri hastalıklarının artması atopik dermatiti hastalığının da görülme sıklığını arttırmıştır. Atopik dermatiti bir deri hastalığıdır.

Memorial Kayseri Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Demet Kartal, birlikte görev yaptığı meslektaşlarına ve ileride meslektaşı olacak doktor adaylarına bu hastalık konusundaki bilimsel çalışmalar hakkında, hastalığın ortaya çıkış nedneleri hakkında vge tedavisi hakkında bilgiler verdi.  Memorial Kayseri Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Demet Kartal, “Atopik dermatiti, doğru bir yaklaşımla rahatlıkla kontrol altına alınabilir” dedi.

Verilen eğitime, Memorial Kayseri Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Demet Kartal, çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı doktorlar ve doktor adayı olan öğrenciler katıldı. Yapacağı sunum ve ‘atopik dermatiti’  deri hastalığı hakkında bilgiler veren, Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Demet Kartal, “Günümüzde endüstriyelleşmenin artmasıyla birlikte atopik dermatiti görülmeye devam ediyor ve artarak da göreceğimize eminiz. Ben bugün pediatrideki hekim arkadaşlarıma dermatolog gözüyle atopik dermatiti anlatmaya çalışacağım. Biraz tedavi tartışacağız, biraz klinik tartışacağız. Güzel bir bilgi alışverişi olacağını düşünüyorum.

Atopik dermatiti bir çocukluk çağı egzamasıdır. Sıklıkla tekrar eden bir tabloyla gider. Kuruluk, kaşıntılar ve doğru yaklaşım bulana kadar da gerçekten insan yaşam kalitesini oldukça etkileyen bir hastalık. Özellikle kaşıntılar, çocuğun yeme alışkanlıklarını uyku düzenlerini bozan belirtiler haline gelebilir. Her dönemde farklı kliniklerle karşımıza çıkar. Bebeklikte kırmızı bir yanak, ilerleyen yaşlarda koltuk altlarında, büklüm yerlerinde kızarıklıkla gider. Doğru yaklaşımla rahatlıkla kontrol altına alınabilir. Dolayısıyla biz bugün bunu konuşacağız” şeklinde bir açıklama yaptı.

Doç. Dr. Kartal, “Tedavi sürecinde öncelikle hastalığı tanımak gerekiyor. Deri bariyerini güçlendirmek gerekiyor. Deri bariyeri iyi, kaliteli ve etkin nemlendiricilerle güçlendirilebiliyor. Lüzumu halinde medikal tedavilere başvurulması gerekiyor. Bunu da mutlaka hekiminizin kontrolünde gerçekleştirmeniz gerekiyor. Bize en büyük yol gösterici hekimlerimiz. Hekimler dışındaki yaklaşımlardan uzak durmanızı öneriyorum. Özellikle çocukluk çağı egzamasında dermatoloğunuza ve pediatri hekiminize güvenmenizi istiyorum” cümlelerini kurdu.

Son dakika personel sağlık ve gündem haberlerini Sağlık Ağı’nda takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu