Adli Tıp Kurumu Personel Alımı 2022
Adli Tıp Kurumu Personel Alımı 2022
Adli tıp, ülkemizde yoğun ilgi gören bir tıp dalıdır. Türkiye’deki Adli Tıp Kurumu, ülkemizin en prestijli kurumları arasındadır. Bu nedenle tıp fakültesinde okuyan birçok öğrencinin hayalinde Adli Tıp Kurumu’nda çalışmak vardır. Adli tıp bilim dalı ve Adli Tıp Kurumu nedir, Adli Tıp Kurumu’nda çalışma şartları nelerdir, kimler adli tıp uzmanı olabilir ve Adli Tıp Kurumu personel alımı 2022 şartlarına dair bütün güncel bilgiler, haberimizde yer alıyor.
Adli Tıp ve Adli Tıp Kurumu Nedir?
Adli tıp, hukuka yardımcı olacak bilimsel kanıtları ilgili makamlara sağlamak için kurulmuş bir tıp dalıdır. Adli tıp bilimi kanıt oluşturmak amacıyla saç teli, kan, ceset, tükürük ve cinsel sıvılar gibi biyolojik materyalleri inceleyebileceği gibi parmak izi, ayak izi ya da özel eşyaları ve diğer araçları da inceleyebilir.
Adli tıp bilim dalı, diğer tıbbi bilim dalları gibi yalnızca hastanelerde hizmet vermez. Adli Tıp Kurumu ve Adli Tıp Enstitüsü gibi kurumlarda da bu bilim dalı üzerine hizmet verilir. Ülkemizde bu tıp dalı üzerine kurulmuş olan T.C. Adalet Bakanlığı’na bağlı Adli Tıp Kurumu, yetkili makamlara hukuki anlaşmazlıkları giderecek ve suç eylemlerini çözümleyecek kanıtlar sağlar.
Ayrıca adli tıp dalıyla uğraşan adli tıp doktorları ve üniversite hastanelerinin adli tıp anabilim dalları; bilirkişi olarak aynı görevi icra eder.
Adli Tıp Kurumu’nda Kimler Çalışır?
Adli Tıp Kurumu’nda hizmet veren başlıca personeller adli tıp uzmanları (adli tıp doktorları), adli tıp asistanları, adli tıp teknisyenleri ve veri hazırlama ve kontrol işletmenleridir.
Adli Tıp Uzmanı Kimdir?
Adli tıp uzmanları, altı yıllık temel tıp eğitimini bitirdikten sonra adli tıp üzerine dört yıllık uzmanlık eğitimi alan kişilerdir. Adli tıp uzmanları; Adli Tıp Kurumu’nda, Adli Tıp Enstitüsü’nde ya da üniversite hastanelerinde hizmet verirler.
Adli Tıp Asistanı Kimdir?
Adli tıp asistanları, altı yıllık temel tıp eğitimini bitirdikten sonra adli tıp alanında uzmanlık eğitimine başlayan asistan doktorlardır. Adli tıp asistanları, Adli Tıp Kurumu’nda ya da üniversitelerin hastanelerinde çalıp eğitim alabilirler.
Adli Tıp Teknisyeni Kimdir?
Adli tıp teknisyeni, hastanede ya da Adli Tıp Kurumu’nda adli tıp uzmanı ile birlikte çalışan meslek elemanlarıdır. Adli tıp teknikerlerinin başlıca görevleri şöyledir:
- Adli vaka raporlarının hazırlanması
- Eğitimi esnasında öğrendiği otopsi tekniklerini uygulayarak otopsi işlemini uygulamak
- Otopsi sonrası cesedin kapatılma işlemini gerçekleştirmek
- İlgili örneklerin transferini ve korunmasını sağlamak
Adli Tıp Kurumu Personel Alımı 2022
Adli Tıp Kurumu, yılda iki defa sözleşmeli ya da kadrolu olarak personel alımı yapmaktadır. Bu alımlarla, Adli Tıp Kurumu; yılda 100’ün üzerinde yeni personel istihdam edebilmektedir.
Adli Tıp Kurumu’nda Kimler Çalışır?
Adli Tıp Kurumu’nun istihdam ettiği meslek grupları arasında veri hazırlama ve kontrol işletmenleri, aşçılar, biyologlar, kimyagerler, laborantlar, otopsi alanında eğitim görmüş sağlık teknikerleri ve diğer teknikerler bulunur.
Adli Tıp Kurumu Personel Alımı Başvuru Şartları
Adli Tıp Kurumu, 4/A maddesi uyarınca personel istihdam eder ve kurum tarafından yayınlanan personel alımı ilanlarına başvurmanın şartları şunlardır:
- KPPS’ye katılmış olmak ve aranan puan türünde en az 70 puan almış olmak
- Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği’nde yer alan Adalet Bakanlığı’nda memur olabilmek için belirlenmiş genel ve özel şartları taşımak
- Yapılan sözlü mülakatta başarılı olmak
- Her meslek grubu için, kurumun ek olarak yayınlayacağı dosyada yazan öğrenim şartını, nitelikleri ve özel şartları yerine getirmek
Adli Tıp Kurumu İş Başvurusu Nasıl Yapılır?
Adli Tıp Kurumu’na iş başvurusu sırayla şu şekilde yapılır:
- Adli Tıp Kurumu’nda çalışmak isteyen aday, Cumhurbaşkanlığı İşe Alım Kariyer Kapısı isimli platformda; Adli Tıp Kurumu’nun aktif bir işe alım duyurusu olup olmadığını inceler.
- Eğer kurum tarafından başvuruya açılmış, adayın şartlarını taşıdığı ve belgeleyebildiği bir işe alım ilanı varsa aday, başvurusunu E-Devlet profiline giriş yaparak online olarak tamamlar.
- Kurum, en yüksek KPSS puanına sahip adaydan başlayarak ve ilan edilen kadro sayısını da dikkate alarak belirli sayıdaki adayı sözlü mülakata çağırır.
- Sözlü mülakatta başarılı olan adaylar kurum tarafından ilan edilir ve Adli Tıp Kurumu’nda çalışmaya başlar.
Merhaba Ben Turgay Demirtaş Bende Olan Sertifikalar 1..Ambulans Şöförlüğü Eğitimini Programını Aldım2..Çenaze Hizmetleri Eğitimi Programını Aldım3..Hasta Kayıt Kabul ve Tıbbi Sekreterlik Sertifikası Programını Aldım Bana Uygun İş Arıyorum ve Çep..0537 219 27 87