Gündem

2022 Yılında Acil Servise Başvuru Sayısı Nüfusu Katladı: Tam 130 Milyon

Her gün sayıları yüzü aşkın kişiler çeşitli şikayetlerden dolayı acil servise başvuruyor. Acil servise geçtiğimiz sene içerisinde tam 130 milyon başvuru yapıldı. Uzmanların söylemleri doğrultusunda bu servislere başvuruda bulunan 130 milyon kişinin büyük bir kısmının şikayeti ‘acil’ nitelikte değildi.

Söz konusu durum hakkında değerlendirmelerini dile getiren Etlik Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, “Saç dökülmesinden tutun da ayakkabı vurması, bunun dışında iştahsızlık için ilaç yazılması talebi, hapşırma için acil servise başvurma talebi, iğne ya da serum olmadan iyileşemiyorum talebi gibi, çocuğum olmuyor diye bile acil servise başvuran insanlarımız mevcut.” söylemlerinde bulundu.

Nüfusun hemen hemen bir buçuk katı

Muayene edilen 130 milyondan fazla hastanın, 85 milyonluk nüfusun hemen hemen bir buçuk katının acil bölümünde muayene olduğuna dikkat çeken Kayıpmaz, “332 milyon nüfusuyla Amerika Birleşik Devletleri’ne baktığımızda yıllık acil servis başvurusunun 130 milyon olduğunu görüyoruz.” ifadesinde bulundu.

Durumu acil olan hastaların alacağı hizmet aksıyor

Acillerde kalp krizi, inme, yanık, trafik kazası ve benzeri durumlarda hızla müdahale sağlanıyor. Polikliniklerde bakılması gereken şikayetleri bulunan hastalar acil servislere başvurarak kritik durumdaki hastaların mağdur olmasına neden olmakta. (Kaynak: TRT Haber)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
İstanbul Avukat