Gündem

Sağlık Bakanlığı ve Marmara Üniversiteleri Sağlık Eğitiminde Yeni Bir Dönemi Başlattı

İstanbul Üniversitesi ev sahipliğinde sağlık eğitiminde yeni bir dönem başlatıldı. 

Yükseköğretim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı, Marmara Bölgesi’nde tıp fakültesi bulunan üniversitelerin rektörleri, tıp fakültesi dekanları ve başhekimlerinin katılımıyla “Üniversiteler ile Sağlık Eğitimi ve Hizmeti Üzerine İstişare Toplantısı” düzenledi. İstanbul Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantı, sağlık eğitiminin ve sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi konularında önemli adımların atılmasını hedefliyor.

Toplantının Ayrıntıları

Toplantıda, sağlık eğitimine dair mevcut durum ve iyileştirilmesi gereken alanlar ele alındı. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ve Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar’ın katılımıyla gerçekleştirilen bu önemli oturumda, sağlık hizmetlerinde kaliteyi artırmak için ortak projeler üzerinde müzakerelerde bulunuldu.

  • Sağlık Eğitimi: Üniversitelerde sağlık eğitiminde ulaşılan noktalar ve gelecekteki hedefler değerlendirildi.
  • Kalite Artışı: Sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmak için önerilen ortak çalışmalar tartışıldı.
  • Yenilikçi Yaklaşımlar: Eğitimdeki yenilikler ve iyileştirme stratejileri masaya yatırıldı.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, açılış konuşmasında tıp fakültelerinin öğrenci kontenjanlarına dikkat çekerek, ülkemizin tıp eğitimindeki iki yüz yıllık birikiminden güç alarak daha kaliteli bir eğitim hedeflediklerini vurguladı.

Özvar, geçmişten beri 10 yıllık periyotlarla tıp fakültelerinin kontenjanlarını aktararak, 2000 yılında 4 bin176 olan kontenjan sayısının, 2010’da 8 bin 90’a, 2020’de ise 18 bin 654’e yükseldiğini belirtti. Bu tarihten itibaren kontenjanların genel olarak sabit seyrettiğini ifade eden Özvar, “2024-2025 eğitim öğretim yılı için üniversitelerimize tahsis edilen kontenjan ise 18 bin 760 olarak gerçekleşmiştir. Mevcut durumda tıp fakültelerinde öğrenim görmekte olan öğrenci sayısı yaklaşık 120 bindir” dedi.

“Sağlık Bakanlığımız ile tam bir iş birliği içinde çalışmalarımızı yürüteceğiz”

Özvar, “Önümüzdeki yıllarda, başta Sağlık Bakanlığımız olmak üzere, devletimizin ve hükümetimizin ilgili organlarıyla yakın iş birliği içinde, ülkemizin hekim ihtiyacını ve üniversitelerimizin kapasitelerini dikkate almak suretiyle kontenjanlar belirlenecektir. Sağlık hizmetinin kalitesi hekimin kalitesinden geçer. Hekim ne kadar kaliteli yetişirse sağlık hizmeti de o kadar kaliteli olur. Sağlık Bakanlığımız ile tam bir iş birliği içinde çalışmalarımızı yürüteceğiz” ifadelerinde bulundu.

Kontenjanları belirlerken nitelikli bir tıp eğitimi için gereken bütün koşullara azami özeni göstereceklerini vurgulayan Özvar, “Nitekim önümüzdeki süreçte önceliğimiz, zaten bir marka olan tıp eğitimimizin kalitesini daha da artırmak olacaktır” diye konuştu.

Sağlık Bakanı Memişoğlu ise konuşmasında sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmaya yönelik üniversitelerle istişarenin ve ortak projeler geliştirilmesinin önemini vurguladı. Memişoğlu, “En büyük hedefimiz, sadece üniversite hastanelerinin gelişmesi değil, üniversitelerdeki bilgi ve araştırmalı eğitimin de gelişmesidir. Dünyada yapılan her şeyin yapılabileceği, dünyada yeni bir şey varsa bunu gerçekleştirebileceğimiz bir üniversite ve hastane camiası hedefliyoruz. Birlikte çalışarak, sağlık eğitimi ve hizmetinde standartlarımızı daha da yukarılara taşıyacağımıza inanıyorum” açıklamasında bulundu.

Açılış konuşmalarının ardından Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar ve Yükseköğretim Kurulu heyeti, tıp fakültesi olan üniversitelerin rektörleri, tıp fakültesi dekanları ve başhekimleriyle tıp fakültelerinin gelişimine yönelik detaylı istişarelerde bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu