Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin, Taksim ve İstanbul Eğitim ve Araştırma hastanelerine taşınmasından gelen tepkilerin ardından vazgeçildi. Cerrahpaşa yerleşkesindeki binaları inşa edilene kadar fakülte Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi’nde hizmet vermesine karar verildi.
Cerraphaşa Tıp Fakültesi’nin Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi’ne taşınması kararı hastane personelini lojmanlarından ve hastanelerinden ayrılmak zorunda kalma tehlikesi ile karşı karşıya bıraktı. Geçtiğimiz gün, Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi personelleri hastaneye gelen Cerrahpaşa yönetimini alkışlarla protesto etmiş, tepkilerini dile getirmişti.
Genç Sağlık Sendikası, Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi personellerini yalnız bırakmadı. Sendikanın İstanbul İl Teşkilatı hastane önünde basın açıklamasında bulundu. Basın açıklamasına hastane personelleri de olmak üzere yoğun katılım sağlandı.
Bir kesimi memnun edelim derken bir kesimin yok sayılıp mağdur edilmesine de göz yummayacaklarını ifade eden sağlıkçılar, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:
“Öncelikle sizlere bir sendikanın il temsilcisi olarak değil; Murat Dilmener Acil Durum Hastanesinin bir hemşiresi, bir eczacısı, bir doktoru, bir paramediği , bir anestezisti, bir psikoloğu, bir diyetisyeni, bir yaşlı bakımcısı, bir personeli olarak seslenmek istiyorum.
Buraya üç yıl önce dünyayı kasıp kavuran bir felaketin, ölüm saçan bir illetin en korkunç olduğu dönemde Covid’in en başında geldik. Mesleki eğitimlerini tamamlamış her branştan meslektaşım taptaze bilgileriyle ve ölümü göze alan inanmışlıklarıyla buraya geldi. Çünkü mesele insani, ahlaki ve vatani bir görevdi. Şuan buradan kovulan onlarca meslektaşımız bunların bilincinde, tam bir sorumluluk bilinciyle buraya geldi.
Yaşadığımız travmaları tek tek anlatamam belki. Çünkü hiçbir meslekte daha mesleğinin ilk gününde, ilk haftasında ölümlerle karşılaşmamıştır. Ölümü iliklerine kadar hissetmemiştir. Herkesin adını duyunca kaçtığı Covid’li hastalara, kendilerini bekleyen bir anne, baba, eş, çocuk yokmuşçasına müdahale eden bu insanlar; yeri geldi üzerindeki ağır psikolojik baskı yüzünden yoğun bakımın bir köşesinde oturup ağladı ama asla hastasına bakmaktan vazgeçmedi, yeri geldi servisin ortasında arkadaşına sarılıp ağladı ama asla mesleğini yapmaktan vazgeçmedi.
ÇÜNKÜ O GÜN VAZGEÇEMEZDİ, PES EDEMEZDİ… ETMEDİ DE …Şimdi böyle bir mücadeleden çıkmış olarak bizler ödül beklemedik.. Sadece ve sadece bir teşekkür bekledik…
Ama ne yazık ki bu gün de gördüğümüz gibi TEŞEKKÜR DEĞİL CEZA VERİLDİ…Şimdi mevcut bulunduğum GENÇ SAĞLIK SENDİKASININ İL BAŞKANI OLARAK konuşuyorum.
Burada hiçbir meslektaşım yalnız kalmayacak, yalnız hissetmeyecek ve asla kendi kaderine terk edilmeyecek.
Talebimiz açık ve nettir.
Bizler misafir ağırlamaktan asla gocunmadık, gocunmayız.
Bundan kaynaklı bizler gelecek meslektaşlarımızla birlikte yine şifa dağıtmaya hazırız.
Lakin bir kesimi memnun edelim derken bir kesimin yok sayılıp mağdur edilmesine de göz yumamayız.
Özellikle de lojmanda kalan 250’ye yakın meslektaşımıza da şu ekonomik şartlarda bir anda çıkın demek ne ahlaki, nede vicdanidir.
Bu nedenle GENÇ SAĞLIK SENDİKASI olarak; yetkililerden almış oldukları ve birçok meslektaşımızı mağdur eden bir karardan dönmelerini ve yeniden değerlendirmeleri gerektiğini talep ediyoruz.”