Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tabip-Sen: “Masaya Oturmak İçin Konfederasyon Olmak Gerekir, Yanlış Algılarla Üye Toplamanın Peşinde Değiliz..”

Son günlerde sosyal medyada

Son günlerde sosyal medyada yer alan Toplu Sözleşme Görüşmelerine katılabilmek için sendikaların en az 25 bin üyeye sahip olunması gerektiğine dair asılsız algılara istinaden açıklamada bulunan Tabip-Sen Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Nedim Uzun,  yapılan paylaşımların gerçeği yansıtmadığını belirtti. Yürütülen algının üye sayısını artırmak için kullanılmasını doğru bulmadığını vurgulayan Dr. Uzun, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

 

“Yanlış algının üye çalışması için kullanılmasını doğru bulmuyoruz”

“Toplu sözleşme masasına yasaya göre ilk üç konfederasyon temsilcileri oturuyor. Tabip sendikaları hiçbir konfederasyona üye değil.

Konfederasyon için en az beş iş kolundan sendika şartı var. Tabip-Sen olarak bu yanlış algının üye çalışması için kullanılmasını doğru bulmuyoruz.”

 

Tabip-Sen resmi hesabı ise algı çalışmalarını şu şekilde yorumladı:

“Meslektaşlarımızın yanlış yönlendirilmesine müsaade edemeyiz”

“Henüz hiçbir konfederasyona bağlı olmamalarına rağmen toplu sözleşme masasına nasıl oturacağız biz bu tür algı oyunları içinde olamayız meslektaşlarımızın da yanlış yönlendirilmesine müsaade edemeyiz. Hekim sendikaları ya hekimliği önceleyip çözümün parçası olacak ya da sayıyı önceleyen sendikalardan olup yok olacak.”

 

Toplu Sözleşme Görüşmelerine katılım şartları nelerdir?

TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİNİN YAPILMA USUL VE ESASLARI İLE KAMU GÖREVLİLERİ HAKEM KURULU, KAMU PERSONELİ DANIŞMA KURULU VE KURUM İDARİ KURULLARININ TEŞKİLİ, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK:

 

MADDE 3 – (1) Toplu sözleşme görüşmelerine, kamu idaresi adına Kamu İşveren Heyeti, kamu görevlileri adına Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti katılır.

(2) Kamu İşveren Heyeti, Devlet Personel Başkanlığının bağlı olduğu Bakanın başkanlığında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı ve Devlet Personel Başkanlığı temsilcilerinden oluşur. Bu temsilciler kurumlarca tespit edilir.

(3) Toplu sözleşme görüşmelerinde ihtiyaç duyulması halinde Kamu İşveren Heyeti Başkanınca uygun görülen Bakanlık ve kurumlarca belirlenecek temsilciler de Kamu İşveren Heyetine dahil edilebilir.

(4) Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti, bağlı sendikaların toplam üye sayısı itibarıyla en fazla üyesi bulunan konfederasyonun Heyet Başkanı olarak belirleyeceği bir temsilci ile her bir hizmet kolunda en fazla üyeye sahip kamu görevlileri sendikaları tarafından belirlenecek birer temsilci, bağlı sendikaların toplam üye sayıları esas alınmak kaydıyla birinci, ikinci ve üçüncü sırada bulunan konfederasyonlar tarafından belirlenecek birer temsilci olmak üzere onbeş üyeden oluşur.

(5) Dördüncü fıkra kapsamındaki Heyet temsilcileri sendika ve konfederasyonların yönetim kurullarınca belirlenir. Sendika ve konfederasyonlar, asıl üyenin herhangi bir sebeple toplu sözleşme görüşmelerine katılamaması halinde münhasıran o üyenin yerine toplantıya iştirak etmek üzere her bir asıl üye için aynı usul ile bir yedek üye belirler.

(6) Toplu sözleşme görüşmelerine, Kamu İşveren Heyeti Başkanının belirleyeceği kurumların temsilcileri ile Kamu Görevlileri Sendikaları Heyetine dahil olan her bir üye tarafından belirlenecek birer temsilci teknik heyet olarak katılabilir. Kamu Görevlileri Sendikaları Heyetince belirlenen teknik heyet üyelerinin sayısı onbeşi geçemez.

(7) Toplu sözleşme görüşmelerine katılacak Kamu İşveren Heyetine dahil kurum temsilcileri ile Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti başkan ve üyeleri ile yedek üyeler görüşmelerin başlamasından en az on beş gün önce Devlet Personel Başkanlığına bildirilir. Bildirime ilgililerin elektronik iletişim adresleri de eklenir. Üçüncü fıkra uyarınca toplu sözleşme görüşmelerine katılması öngörülen temsilcilerde bu süre aranmaz.