Gündem

Google’da Aratılmaması Gereken 15 Kelime

İnternet, çok büyük bir bilgi arşivi içerir ve Google’da yapılan bazı araştırmalar sonucu ulaşılan bilgiler, fotoğraflar ve videolar insanların psikolojilerini bozacak düzeyde olabilir. Üstelik insanların psikolojisini alt üst eden bu bilgilerin, fotoğrafların ve videoların büyük bir kısmı yalan ve yanlış olabilir, manipülasyon amacı taşıyabilir.

google-da-asla-aratilmamasi-gereken-15-kelime

Google’da Asla Aratılmaması Gereken Kelimeler

Aşağıda yer vereceğimiz terimler, ilgi çekicidir ve çok fazla insan bu terimlerin neyi ifade ettiğini öğrenmek ister. Ancak bu terimler hakkında çok meraklı olmamak, psikolojinizi korumanız açısından en doğru seçenektir.

İşte Google’da aratılmaması gereken 24 kelime:

  1. Wet koala: Google’da wet koala araştırması yaptığınızda oldukça sevimli bir hayvan olan koalanın son derece korkunç bir canlıyla karşılaşırsınız. Ancak wet koala isminde bir canlı söz konusu değildir ve Google’da yer alan fotoğraflar Photoshop çalışmasından ibarettir.
  2. Avcı örümcek: İnsan ayağı büyüklüğündeki bu örümceğin dev bir fareyi yediği fotoğraf uzun süre zihninizden silinmeyebilir.
  3. Botfly kurtçuğu: Et yiyen bu kurtçuklar, insan derisinde meydana gelir ve internette bu tür kurtçukların deriye nasıl zarar verdiğine dair videolar yer alır. Dikkat, bu videoları izlemek gerçek anlamda akıl sağlığınızı bozabilir!
  4. Ağız kurtçukları (mouth larva): Ağızda ortaya çıkan ve üreyen bu kurtçukların fotoğraflarını görmek istemeyeceğinize eminiz! Ama yine de görmek istiyorsanız Google Görseller’de “mouth larva” araması yapabilirsiniz.
  5. Kum piresi (jigger) böceği: İnsan derisinin altına girerek yumurtasını bırakan korkunç bir böcek düşünün… İşte o böcek, kum piresi (jigger) böceği… Jigger böceğinin saldırısına maruz kalan insanların aktardığına göre böceğin yumurtasını bıraktığı bölgede eşsiz bir acı meydana gelir ve bu acı çok uzun süre devam eder.
  6. Tahtakuruları: Tahtakuruları hakkında araştırma yapmak genellikle bilgilendiricidir. Ancak temizlik ve titizlik konusunda biraz hassas bir kişiliğiniz varsa tahtakurularının yatak çarşaflarında nasıl saklandıklarını öğrenmek sizin için iyi bir fikir değildir. Aksi halde her gün yeni bir yatak çarşafı satın almak zorunda kalabilirsiniz!
  7. Fast food yiyeceklerinin içinden çıkan şeyler: Hepimiz farkındayız ki fast food yiyeceklerin içinden iştahımızı sonsuza kadar yok edecek şeyler çıkabilir. Nitekim internette fast food yiyeceklerden metal cisimlerden tavuk kafasına kadar birçok şeyin çıktığı okunabilir ve görülebilir.

google’da aratılmaması gereken 15 kelime

Eğer bir daha fast food yiyecekler tüketmek istemiyorsanız bu konuda araştırma yapmak mantıklı olabilir.

  1. Tayland cinayet adası: Aslında küçük bir tatil beldesi olan Tayland’daki Koh Tao’da son üç yılda yedi turist öldürüldü. Bu ölümler, adanın bir “cinayet adası” olarak anılmasına neden oldu.

Bu adayla ilgili haberleri ve söylentileri okumak birkaç saatinize mal olabilir ve buna rağmen, büyük ihtimalle hiçbir sonuca ulaşamazsınız. Eğer boş yere birkaç saat harcamak istemiyorsanız bu kelimeyi Google’da aratmayın!

  1. Blue waffle: 2010 “blue waffle salgını” olarak adlandırılan bir hastalığın görselleri internette paylaşıldı. Bu hastalık, söylentilere göre kadın cinsel organını enfekte ediyordu. Ancak bu hastalık ve hastalığa dair paylaşılan görseller tamamen aldatmacadan ibaretti.
  2. Göbek deliği iltihabı: Böcek ısırıkları ya da piercing amacıyla delinen göbek deliğinde gelişen iltihapları görmek istemeyeceğinize eminiz.
  3. Facebook ve Google gibi şirketlerin bizim hakkımızda bildiği şeyler: Bu konuda bir araştırma yaptığınızda büyük şirketlerin hakkımızdaki en önemli bilgileri bile bildiğini fark edersiniz ve bu durum, psikolojinizi bozabilir. Belki de en iyi seçenek, bu konuda hiç araştırma yapmamak!
  4. Calculus bridge: Bu diş hastalığının fotoğraflarını düşmanlarınız bile görmemeli!
  5. Kanser: En sevdiğiniz yiyeceğin yanına “kanser” kelimesini ekleyerek Google’da bir araştırma yaparsanız muhtemelen sevdiğiniz yiyeceğin, kanserojen madde içerdiğini yazan bir rapor bulursunuz.

İlgili ilgisiz her şeyi kansere bağlamak internette yaygın bir harekettir. Bu nedenle bu tür araştırmalar yapıyorsanız bile elde ettiğiniz bulguları kafanıza takmadan önce, güvenilir kaynaklara ulaştığınızdan emin olmalısınız.

  1. Semptom ve hastalık araştırması: İnternette okuduğunuz bilgiler nedeniyle basit bir mide rahatsızlığını kanser ve ciddi bir kanser riskini basit bir hastalık olarak değerlendirebilirsiniz.

Bu nedenle Google’da semptom ve hastalık araştırması yapmak yerine semptomlarınızı doktorunuza danışmanız tavsiye edilir.

  1. FDA Defect Levels Handbook: Amerika Birleşik Devletleri Sağlık Bakanlığına bağlı Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından yayınlanan bu kılavuz, insanların yiyebileceği maksimum kemirgen tüyü miktarından, kurtçuk miktarından ve diğer korkunç şeylerden bahseder.

google-da-asla-aratilmamasi-gereken-15-kelime

Bonus: Yaptığınız Google Aramaları Başınızı Belaya Sokabilir!

İnternette yaptığınız araştırmalar, güvenlik teşkilatları tarafından takip edilebilir ve bazen gerçek anlamda başınıza bela olabilir.

Aklınıza gelen her şeyi internette araştırmadan önce şu 2 örneğe göz atın:

  1. Düdüklü tencere bombaları: İnternette “düdüklü tencere bombaları” araması yaptığınızı ve bu arama nedeniyle CIA’in peşinizde olduğunu düşünün!

Bu senaryo, 2013 yılında Suffolk County’den bir adamın Google’da “düdüklü tencere bombaları” kelimelerini aratmasıyla ve federal polislerin bu arama nedeniyle alarma geçmesiyle gerçekleşti. Daha sonra adamın suçlu olmadığı, sadece meraklı birisi olduğu anlaşıldı.

  1. Uluslararası bir hesapta insider trading: Bu madde özellikle finansal konularla ilgilenenler için önem taşır.

2017 yılının Temmuz ayında MIT üniversitesinden araştırmacı Fei Yan tutuklanır. Yan, tutuklanmasına konu olan hisse alımını (finansal suçu) gerçekleştirmeden önce Google’da “uluslararası bir hesapta insider trading” kelimelerini aratmıştır. Google’da yapılan bu araştırma, Fei Yan’ın suçlandığı iddianameye dahil edilmiştir.

Bu iki örnekten yola çıkarak Google’da araştırma yaparken temkinli davranılmalıdır. Aksi halde bir gün hiç beklemediğiniz şekilde polis, yaptığınız Google araştırması nedeniyle peşinize takılabilir!

Merak edilen tüm personel sağlık ve gündem gelişmelerini Sağlık Ağı ile kolayca takip edin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu