Gündem

Eskişehir’de İleri Sürüş Eğitimli Ambulans Ekipleri 4 Dakikada Vakaya Ulaşıyor

Eskişehir‘de ileri sürüş eğitimi almış olan ambulans ekipleri tarafınca oluşan 681 personeli, hizmet verdikleri 69 ambulans ile vakalara en kısa sürede ulaşıyor. Hekim, paramedik ve acil tıp teknisyenlerinin (ATT) görev yaptığı İl Ambulans Servisinde, çoğunluğu paramedik ve ATT’lerden oluşan personeller şoför koltuğunda yer alıyor.

Vakalarda her gün çok sayıda yaralı ve hastaların yardımına ulaşan ekip, komuta kontrol merkezindeki danışman hekimin teşhisi doğrultusunda hastaları en uygun hastaneye sevk ediyor. Güvenli ve ileri sürüş teknikleri konusunda eğitimli sağlık personelleri, ihbarı aldıktan sonra 90 saniye içerisinde istasyondan çıkarak vakaya ulaşmak için çaba sarf ediyor.

“Vakalara ortalama 4-4,5 dakikada ulaşıyoruz.”

İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Veli Görkem Pala, yıl  sonuna varmadan istasyon sayısını 41’den 43’e yükselteceklerini belirttiği açıklamasında şu söylemlerde bulundu;

90 saniye içinde istasyonlardan çıkış yaparak vakalara ortalama 4-4,5 dakikada ulaşıyoruz. 112 Acil Çağrı Merkezi üzerinden yardıma ihtiyacı olan vatandaşımız arıyor. Çağrı alıcı personellerimiz vatandaşımızın çağrısını karşılıyor. Danışman hekim arkadaşımız hastanın durumunu değerlendirerek en uygun ve yakın ekibimizi vakaya yönlendiriyor. Tüm ekiplerimizde “akıllı ambulans” sistemine sahip tabletler var. Vakaya dair bilgiler ile adres, tablet üzerinden ekibimize gönderiliyor. Ekibimiz vakaya ulaşarak hastayı alıyor ve komuta kontrol merkezinin uygun gördüğü hastaneye naklini gerçekleştiriyor.

Dr. Veli Görkem Pala, ağırlıklı olarak medikal vakalarla karşılaştıklarını belirterek, adli olaylarla da ilgilendiklerini söyledi.

Bünyelerindeki 69 amblansın tamamının ikinci basamak yoğun bakım üniteleriyle aynı donanıma sahip olduğunu özellikle belirten Dr. Pala, hastaların, vaka yerinden hastaneye ortalama olarak 8 dakikada ulaştırıldığı bilgisini verdi. İl Ambulans Servisi‘nde 11 yıldır sürücü ATT olarak görev yapan Ömer Can Özkan da vakit vakit sürücülerin, özellikle yaz mevsiminda klima ve müzik sesi nedeniyle siren seslerini duymadığını belirtti.

Ekip sorumlusu paramedik Muhammed Kadir Özdemir de ambulansta hastalara en üst tıbbi seviyeye kadar müdahale edebildiklerini belirtti. ATT Ece Keskin ise bölgelerinde günde ortalama 13 vakaya ulaştıklarını vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu