Gündem

Bu Hastanede Uzaktan Sağlık Hizmeti Verilmeye Başlandı

Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Hastanesi’nde, Eczacıbaşı Evital platformu üzerinden uzaktan sağlık hizmeti verilmeye başlandığı belirtildi.

DÜ Üniversitesi Hastanesi, online sağlık hizmeti kapsamında Evital platformu üzerinden hasta kabulüne başladı. Uygulama üzerinden randevu alan hastalar, doktorun onay vermesi halinde sıkıntılarını görüntülü görüşme sayesinde dile getirebiliyor. Dicle Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akdağ, uygulamanın amacının bölgede yaşanılan yoğunluktan dolayı hayata geçirildiğini ve bu sayede hastaların randevu alamama sorununu ortadan kaldırmayı hedeflediklerini belirtti. Prof. Akdağ, dijital ortamda doktor ve hastaları bir araya getirdiklerini, kişilerin hastaneye gelmesine gerek kalmadan sağlık sorunlarını çözmeye yöneldiklerini ifade etti. 15 gün önce uzaktan tedavi hizmetine başlandığını belirten Akdağ, uzun süre online program üzerinde çalıştıklarını ve sistemi uygulamaya koyduklarından söz etti.

“Polikliniklerin yükü azalmış oluyor”

Prof. Dr. Akdağ, “Uzaktan sağlık hizmeti, isteğe bağlı, özellikle yaşlı, zaman problemi olan veya birtakım hastalıklar hakkında görüş almak koşuluyla ilgili hekime ulaşmak isteyen kişilere yönelik geliştirilen bir sistem. Hasta, Evital platformunda randevu alıyor. Sonra hekim onay verdiği andan itibaren randevu saatinde hekim ve hasta baş başa görüntülü iletişime geçiyorlar. Hasta problemlerini, sıkıntılarını anlatıyor. Görüşmede muayeneye karar veriliyorsa o zaman hekim hastasını hastaneye davet ediyor ve ilgili tedavi ve muayene hastanede devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

Uygulama sayesinde hasta ve doktor iletişiminin sağlandığını kaydeden Akdağ, konuşmasına şöyle devam etti; “Bu sistemle hastanedeki polikliniklerin yükü azalmış oluyor. Dolayısıyla en çok vatandaş için olumlu bir katkı sağlıyor. Hastane içinde yoğunluk azalmış oluyor. Türkiye’de ikinci bir üniversite hastanesi olarak bunu uygulamaya başladık. 15 gün içinde yaklaşık 40 hasta randevusu var. Hocalarımız görüşüyorlar. İletişim halindeler. Çok olumlu geri dönüşler alıyorlar.”

“Sistem genelde ikinci görüşler ya da takipli hastalarımız için kullanılıyor”

Dicle Üniversitesi Hastanesinden İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Eşref Araç online sağlık sistemi sayesinde hastane yoğunluklarının azalacağını tahmin ettiklerini belirterek, bölge halkının da uygulamayı benimsediğini şu sözlerle dile getirdi; “O hastalarımızın geliş gidişleri dahi büyük zahmetler ve sıkıntılarla oluyor. Artan hava sıcaklığında daha da zor oluyor. Kişi daha önce takipliyse kendi ilinde örneğin Şırnak, Hakkari ve Batman’dan buraya gelmek yerine orada sistem üzerinden işlemlerini yükleyebiliyor. Gerekirse ilaçlarını yazabiliyoruz ya da onlara tavsiyelerde bulunabiliyoruz. Tedaviyi yüz yüze yapma yerine hasta kendi evinde çok rahatlıkla bize ulaşabiliyor. Bu sistem genelde ikinci görüşler ya da takipli hastalarımız için kullandığımız bir sistem. Ama ilk kez doktora başvuracak hastalarla da görüşebiliriz. Görüşlerini alırız, gerektiğinde hastaneye davet ederiz. Hastalar tahlil sonuçlarını da sisteme yükleyebiliyor.” (Kaynak: AA)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
İstanbul Avukat