Gündem

Türkiye’den Almanya’ya Giden Doktor Neler Anlattı?

Sosyal medyada, Twitter üzerinden paylaşımlarda bulunan “Bilal Altuntaş” isimli kişi, Türkiye’de mesleğinden istifa ederek Almanya’ya yerleşme kararıyla birlikte yaşadıklarını anlattı. Dr. Bilal Altuntaş’ın yatığı açıklamalar, sosyal medyada kısa sürede çok geniş kitlelere ulaştı. Altuntaş, paylaşımında Türkiye ve Almanya’daki çalışma şartlarını kıyasladı. 2019 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun olduğunu aktaran Altuntaş, “İnanılmaz bir istekle, merakla, şevkle çalışmaya başladığımda olabileceklerden pek haberdar değilmişim” dedi.

Türkiye’de Yaşadığı Zorlukları Anlattı

Bilal Altuntaş, paylaşımında “Üniversite mezuniyetine kadar hayatım ders çalışmakla geçti ve onur listesine girerek, hiç büte ders bırakmadan da mezun oldum. Yani öyle başarısız olup yurtdışına giden biri de değilim. Öyle olsam da ne fark eder gerçi mezun olduktan sonra devlet benim direkt acil serviste görev yapabilecek yetkinlikte olduğuma karar vererek (!) beni bir hastanenin acil servisine atadı…” sözlerine yer verdi.Altuntaş gün boyu 08.00’dan 16.00’a kadar 150 hastaya bakmak zorunda bırakıldığını ise “Evet zorunda kaldım. Yemeğe gitmesem, tuvalete gitmesem hasta başına 3 dakika 12 saniye düşüyor. Ve bu süre içinde anamnez alıp, muayene edip, istek yapıp, sonuç değerlendirip reçete yazmak zorundayım” dedi.

“Beğenmiyorsan Dilekçe Ver Gönderelim Seni”

Ardından yaşadıklarını tek tek örnek vererek anlatan ve karşılaştığı zorlayıcı durumları göz önüne seren Altuntaş “En son başhekimi aradım, çok dolmuşum. Derdimi anlattım, bu işin böyle olmaması gerektiğini, çok zorlandığımızı vs. Başhekim bana dedi ki: Beğenmiyorsan dilekçe ver gönderelim seni. Ben dilekçe vermedim ama o gönderdi.” sözleriyle bu durumu anlattı.

Almanya’daki Şartlarını Anlattı

Dr. Bilal Altuntaş, Almanya’da ise bir bağımlılık kliniğinde çalıştığını, alkol ve kumar bağımlıları vs. gibi hastalarla ilgilendiğini dile getirdi. Henüz hiçbir hastanın üzerine yürümediğini, hiçbirinden küfür duymadığını ifade eden Altuntaş, mesleki olarak da karşılaştıklarını dile getirdi. Altuntaş, yıllık 30 iş günü tatili olduğunu, 5 hafta içi günü izin aldığında bunun 9 değil, 5 gün izinden sayıldığını, maaşının baktığı hasta sayısına göre değişmediğini ve nöbet tutarsa ekstra ücret aldığını ifade etti. İşe girip çıkarken çip okuttuğunu belirten Altuntaş “Haftalık 40 saat mesaimiz var. Eğer fazla çalışıp 40’ı geçersem bana ya ekstra maaş ya da ekstra tatil hakkı veriyorlar.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
İstanbul Avukat