Sağlık Turizmi Geliştirme Merkezi (SATUGEM) kurucusu ve aynı zamanda Genel Koordinatörü Cemaleddin Saraç, yaptığı açıklamasında, jeopolitik konumu ile Türkiye’nin sağlık turizminde dünyadaki marka ülkeler arasında yer alabileceğini dile getirdi. Saraç bu kapsamda etkili olabilecek olan faktörlerin ise sağlık altyapısı, bilgi birikimi ve pratik beceresi yüksek hekimler olduğunu belirtti. Saraç yaptığı açıklamasında yurtdışındaki hastaların özellikle belli alan ve uzmanlıklarda Türkiye’yi tercih ettiklerini ifade etti.
SAGUTEM Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri Vermeyi Sürdürüyor
2020 yılında hayata geçirilen SAGUTEM, Türkiye’nin sağlık turizmi hedefleri doğrultusunda çalışmalarını, organizasyonlarını ve sağlık kurumlarının kapasitelerinin geliştirilmesi çalışmalarını sürdürüyor. SAGUTEM bu çalışmalar kapsamında eğitim ve danışmanlık hizmetleri vermeye de devam ediyor. SAGUTEM’in kurucusu ve Genel Koordinatörü Cemaleddin Saraç, SAGUTEM’in çalışmaları ve organizasyonları ile ilgili yaptığı açıklamasında, kuruluşun; İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Denizli, Aydın, Balıkesir, Gaziantep, Samsun ve Adana olmak üzere 12 ilde, 30 kişilik uzman ekibiyle ve 11 dilde tercüme desteğiyle, 25 sağlık kuruluşu ve 40 doktor muayenehanesi ile işbirliği içinde olduklarını dile getirdi.
Yurtdışıdan Gelen Hastaların Tercih Ettiği Uzmanlıklar
Saraç, yurtdışındaki hastaların özellikle belli alan ve uzmanlıklarda Türkiye’yi tercih ettiklerini belirtti. Cemaleddin Saraç konuya ilişkin yaptığı açıklamasında, yurtdışındaki hastaların Türkiye’yi en çok tercih ettikleri alan ve uzmanlıkların obezite cerrahisi, mide balonu, mide botoksu, ağız ve diş sağlığı uygulamaları, estetik ve plastik cerrahi ameliyatları, saç ekimi ve kanser cerrahisi endikasyonları olduğunu belirtti.
Saraç: Türkiye Coğrafi Avantajını Daha Fazla Kullanmalı
Cemaleddin Saraç yaptığı açıklamasında, sağlık turizmiyle birlikte gerçekleşecek olan bir canlanmanın tüm sektörleri pozitif yönde etkileyeceğini ifade etti. Konuya ilişkin olarak Saraç “Sağlık turizmi ile ülkeye gelen hastalarımız burada sadece tedavi olmuyor. Geldiği şehirde farklı sektörlerde harcamalarda bulunuyor. Bu hareketlilik hem esnafı hem piyasayı olumlu yönde etkiliyor. Türkiye’nin coğrafi konumu, sağlık altyapısı ve hizmet kalitesi, 1,5 milyar insana 3 saatlik uçuş mesafesinde olmasıyla avantaj sağlıyor. Türkiye bu avantajları sağlık turizminde daha fazla kullanmalı.” dedi