Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Toplu Sözleşme Görüşmelerinde Gözler Salı Gününde

Yaklaşık 6.5 milyon memur

Yaklaşık 6.5 milyon memur ve memur emeklilerini yakından ilgilendiren Toplu Sözleşme görüşmelerinde kamu işveren tarafının sunduğu ilk teklif 17 Ağustos’ta güncel haliyle masadaydı. Sunulan yeni teklife göre, 2024’ün ilk altı ayında yüzde 15, ikinci altı ayında yüzde 10 artış yapıldı. 22 Ağustos Salı günü yapılacak olan dördüncü toplantıyla Toplu Sözleşme süreci devam edecek.

1 Ağustos’ta başlayan Toplu Sözleşme süreci, 11 hizmet kollarına ait taleplerin tasnifi ve müzakeresi, kamu görevlilerinin geneline ilişkin taleplerin ön müzakeresiyle ilerleyen görüşmelerde, Kamu İşveren Heyetinin 14 Ağustos’ta ilk zam teklifini sunmasıyla pazarlık aşamasına geçilmişti. Buna göre, 2024’ün ilk altı ayında yüzde 14, ikinci altı ayında yüzde 9, 2025’in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5’ten oluşan zam teklifini yetersiz bulan sendikalar, Kamu İşveren Heyetine yeni teklif talebinde bulunmuştu.

“İkinci zam teklifi sunuldu”

17 Ağustos’ta gerçekleştirilen üçüncü toplantıda hükümet ilk teklifini güncelleyerek, memur ve memur emeklisine 2024’ün ilk altı ayında yüzde 15, ikinci altı ayında yüzde 10, 2025’in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında 5 artış teklifiyle geldi.

“Gözler salı günü gerçekleşecek dördüncü toplantıda”

Yetkili sendika olarak masada yer alan Memur-Sen İkinci zam teklifini de kabul etmedi ve taraflar 22 Ağustos’ta yeniden masaya oturacak. Tarafların yine anlaşamaması halinde ise 23 Ağustos’tan itibaren Kamu Görevlileri Hakem Kuruluna başvurulacak. Bu aşamada Kurul, en geç ay sonuna kadar sözleşmeye dair kararını açıklamış olacak.

Memur-Sen’in zam talepleri şu şekildeydi;

7. Dönem Kamu Toplu Sözleşme masasında yetkili konfederasyon olarak yer alan Memur-Sen, 2024 için üçer aylık dönemler itibarıyla refah payı dahil birinci 3 ayda yüzde 35, ikinci 3 ayda yüzde 10, üçüncü 3 ayda yüzde 15, dördüncü 3 ayda yüzde 10 artış istemişti. Yetkili konfederasyon, 2025 için ise altışar aylık dönemler itibarıyla refah payı dahil birinci 6 ayda yüzde 25 ve ikinci 6 ayda yüzde 15 zam talep etmişti. (Kaynak: TRT)