Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sigaranın Zararları Nelerdir?

Sigaranın Zararlarında Spesifik tehlikeler

Sigaranın Zararlarında Spesifik tehlikeler nelerdir? Burada bazılarını listeleyeceğiz…

– Kanser

bu, bugün dünyada sahip olduğumuz en ölümcül kanserlerden biridir. Aslında birçok tahmin, kanser vakalarının önümüzdeki on yıl içinde %5’e kadar yükselebileceğini belirtiyor. Bu hastalık çok kötü huyludur ve bundan korunmanın tek yolu sigara içmemektir. Ek olarak, kişiden kişiye çok hızlı yayılabilir.

– Kalp Hastalığı bir numaralı katildir.

Sigara içmek, kalbe giden kan damarlarını daraltır ve bu da kanın daha zayıf bir konsantrasyonla yedeklenmesine ve dolaşımına neden olur. Zamanla, kalbe oksijenli kan akışının azalması, kalbin zayıflamasına ve bozulmasına neden olur. Bu çok acı verici bir durumdur ve iyileşmesi uzun zaman alır.

sigaranın zararları nelerdir?

Akciğer Hastalığı

Bir diğer önemli endişe ise akciğer kanseridir. En kötü senaryoda, bu hastalık akciğerlere yayılabilir ve muhtemelen ölümcül olabilir. Göğüs kanserinde olduğu gibi, bunun nedeni sigaradır. Sigara içen birinin öksürüğü, hırıltısı ve hatta nefes darlığı, bırakma konusunda bir doktora görünmeniz gerektiğinin açık belirtileridir. Akciğer kanseri, sigara içen her dört kişiden birini öldürüyor.

– Kronik Akciğer Hastalığı –

Sigara vücuda nasıl zarar verir? Sigara içtiğinizde, duman ciğerlere her zamankinden daha derine nüfuz eder. Dumandan çıkan kimyasallar ve toksinler hava yollarını tahriş eder ve onlara kalıcı hasar verir. Sonuç olarak, vücut düzgün çalışması için ihtiyaç duyduğu oksijeni alamaz.

– İnme

Sigara içmek, daha büyük bir inme riski ile doğrudan bağlantılıdır. Vücudun pek çok bölgesine zarar verdiği için inme büyük bir endişe kaynağıdır. Aslında, sigaranın etkilerinden muzdarip olan kişilerin, sigara içmeyenlere göre felç geçirme olasılığı daha yüksektir. Kalp hastalığı, sigara içtiğinizde başka bir tehlikedir. Birçok durumda doğrudan ölüm nedenidir. Vücuttaki kan akışını engelleyen pıhtılara yol açabilir ve diğer sağlık sorunlarına yol açabilir.

– Bulantı ve Kusma

Sigaranın vücut üzerinde garip bir etkisi vardır. Çoğu zaman sigara içenler baş ağrısı, mide bulantısı ve baş dönmesinden muzdarip olurlar. Bu semptomlara dumandaki kimyasallar neden olur. Vücut üzerinde olumsuz etkileri vardır ve göz ardı edilemezler. Bu belirtilerden herhangi birini yaşıyorsanız, derhal durdurmak en iyisidir.

sigaranın zararları nelerdir??

Genel olarak, ‘sigaranın zararları nelerdir?’ bir çok soru ve cevabı beraberinde getirebilir. Sigara içmek vücudunuzu yok eden ölümcül bir alışkanlıktır. Sigaranın tehlikelerini araştırmak ve sağlığınızı korumak için zaman ayırın.

– Akciğer Kanseri

Sigaranın vücudunuz üzerindeki etkileri çok gerçektir. Sigara içtiğinizde, vücudunuza katran ve diğer kimyasallar solunur. Bir süre sonra, bu vücudunuzda birikecektir. Bu, sigara içenlerde kanserin en yaygın nedenidir. Erişkinlerdeki tüm akciğer kanserlerinin üçte ikisinden fazlası yalnızca sigara içmeye atfedilir.

Sigaranın ciğerlerinize verdiği zarardan kaçamazsınız. Zamanla ciğerleriniz hasar görür ve yetersiz çalışmaya başlar. Bu, genel sağlığınızı etkiler çünkü düzgün çalışmıyorsunuz. Daha az enerjiniz, kilo problemleriniz, öksürük nöbetleriniz, yorgunluklarınız, nefes darlığınız ve daha birçok fiziksel probleminiz var. Yaşam kalitenizi artırmak için sigarayı hemen bırakın.

– Prostat Kanseri

Sigara içtiğinizde kan dolaşımınıza katran ve diğer kimyasallar girer. Bu, kan damarlarınızda değişikliklere neden olur ve bu da vücudunuzda şişmeye neden olabilir ve hatta atardamarlarınızda olası bir delinmeye neden olabilir. Bu olduğunda, vücudunuz kanamaya ve enfeksiyona çok yatkın hale gelecektir. Bu anevrizmalara ve sonunda ölüme neden olabilir.

Sigaranın zararları söz konusu olduğunda çok daha ciddi riskler vardır. Sigara içiyorsanız, mümkün olan en kısa sürede bırakmalısınız. Kaçınılması çok kolay bir şey için hayatınızı ve sağlığınızı riske atmaya değmez. Bırakmak da zor değil. Bırakma kararı vererek, kesinlikle daha iyi hissedeceksiniz ve sağlık yararları bunu takip edecek.