Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Serebral Palsi’ye Meydan Okuyor: 21 Sene Sonra Yeniden Yürümeye Başladı

Küçük yaşta geçirdiği havale

Küçük yaşta geçirdiği havale nedeniyle serebral palsi olan 23 yaşındaki Hanım Nur Akkuş, robotik tedavi yöntemiyle 21 yılın ardından adım atmaya başladı.

Malatya’da henüz 14 aylıkken geçirdiği havalenin ardından serebral palsi hastalığına yakalanan ve hastalık neticesiyle yürüme yetisini kaybeden Hanım Nur, çeşitli fiziksel tedaviler gördü.

Tedavisi devam ederken eğitimini de aksatmayan Hanım Nur, yaşadığı zorluklara rağmen ilk, orta, lise eğitimini başarıyla geçekleştirip Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü’nden de mezun oldu.

Tedavisine Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Robotik Rehabilitasyon Merkezi’nde devam edilen  Hanım Nur, burada sürdürülen robotik yürüme cihazı tedavisinin sonucunda destek alarak ayaklanıp adım atmaya başladı.

“Havale geçirdikten sonra yatağa bağımlı hale geldi.”

Kızının çok küçük yaşta geçirdiği havalenin yol açtığı serebral palsi nedeniyle bakıma muhtaç kaldığını söyleyen anne Remziye Akkuş, geçirdikleri zor günlerin ardından, Robotik Rehabilitasyon Merkezi’nde uygulanan tedavi neticesinde hiç yürüyemeyen kızının adım atmaya başladığı belirterek: “14 aylıkken adımlarını atıyor, yürüyordu. Havale geçirdikten sonra yatağa bağımlı boynunu dahi hareket ettiremez hale geldi. Çeşitli tedaviler gördük daha sonra fizik tedavisi önerildi. Daha sonra robot tedavisini öğrendik. Kızım, robotik rehabilitasyon tedavisinden sonra tutunarak yürümeye başladı. Çocuğunun havale geçirdikten sonra böyle olması bir anne için çok zor. Ailece bu süreci atlatmaya çalıştık. Kızımın başarılı, mutlu olması bizi daha çok mutlu ediyor. Hanım Nur robotik tedaviye mutlulukla geliyor.” ifadelerini kullandı.

Şimdiki  hayali herhangi bir destek almadan yürüyebilmek

Rehabilitasyon merkezinde görevli fizyoterapist Tuba Karabulut, robotik cihaz tedavisinin yürüme yetisini kısmen ya da tamamen kaybeden hastaların yürüyebilmesi amacıyla uygulandığını söyledi.

Hanım Nur’un her geçen gün ilerleme kaydettiğini belirten Karabulut, “Gövde dengesi, yürüme hızı, bağımsız hareket edebilme yeteneği belirli bir şekilde yüksek bir eğri çizerek artmaya devam ediyor. Çok olumlu ve mutlu bir hastamız. Belirlediğimiz hedeflere ulaşmada çok azimli.” şeklinde konuştu.