Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Panik Atak Nedir Nasıl Geçer?

Panik Atak Nedir Nasıl

Panik Atak Nedir Nasıl Geçer?

Bu sorun ile karşılaşan kişiler için en başta önerilen 2 farklı tedavi seçeneği olduğunun altını çizmek gerekiyor. Psikiyatrlar tarafından verilen ilaçlar ile yapılan tedavi ve psikologlar tarafından bilişsel davranışçı terapileri uygulamaları tercih edilebilir. Aynı zamanda her iki yöntemin de birlikte uygulanmasının tedavi sürecini hızlandırdığını ifade etmek gerekiyor.

Terapilerde genel anlamda odaklanma terapileri tercih edilmektedir. Bunlar uzun ya da kısa vadeli terapiler olarak karşımıza çıkar. Bu daha çok hastanın durumu, tedaviye verdiği sonuç ile alakalı bir durumdur. Kısa süreli seanslarda 1 günlük randevu alarak, o gün bittiği zaman 6 afta sürece ek panik atakları kalıcı olarak gidermek için ev çalışmaları yapmanız gerekir.pank atak

Panik atak nedir?

Panik atak nasıl geçer sorusuna yanıt vermeden önce panik atağın tam olarak ne olduğunu öğrenmek gerekir. bu atakların en belirgin özellikleri aniden ortaya çıkması, insanı dehşet içinde bırakan yoğun sıkıntıya sokması vardır. Korku nöbeti olarak isimlendirmek de söz konusudur. Hasta bir çok zaman kriz adını verdiği bu nöbetler, panik atak olarak özetlenebilir.

Panik atak, birden başlar ve giderek şiddeti en yüksek seviyeye çıkar. 10 dakika gibi bir süre içinde en yoğun şekilde hissedilir. Çoğu zaman 10 30 dakika devam eder ve sonrasında kendiliğinden geçer. Panik atak belirtileri incelemek de anlamak noktasında son derece önemlidir.

Panik atak anında hastanın göğsünde aşırı ağrı ve sıkışma olabilir. Bu daha ç

ok kalp krizi ile karıştırılır. Özellikle ilk panik ataklarda kişi kalp krizi geçirdiğini düşünerek acil servise başvurabilir.

Kalbin kuvvetli atması, hızlı atması ve çarpıntı da aynı kalp krizinde olduğu gibi panik atak ile ortak belirtilerdir.

  • Terleme
  • Nefes darlığı
  • Soluk kesilmesi
  • Baş dönmesipanik atak5
  • Mide bulantısı
  • Aklını kaybedecekmiş hissi
  • Ölüm korkusu

Panik atak tedavisi nedir?

Panik atak tedavisinde kişi çok etkin bir şekilde tercih edilen yöntemler üzerinden değerlendirme yapabilir. Bugün için bilimsel araştırmalar ile kanıtlanan 2 farklı tedavi yöntemi olduğunun altını çizmek gerekiyor. Bunlar arasında ilki ilaç tedavisi diğer ise terapi tedavileridir. İlaç tedavilerinde, beyin sinir hücrelerinde bozuk olan hormonların faaliyetlerini düzeltmesi hedef alınır. Ülkemizde bu hastalık için iyi gelen çok sayıda ilaç vardır. İlaçlar az dozda başlanır sonrasında düzenli kontroller ile doz artışı ve azalışı yapılır. İlaç tedavisi belli bir süre sürdükten sonra yavaş yavaş azaltılır.

Bir diğer tercih edilen yöntem ise bilişsel davranışçı terapi tedavisidir. Bu tedavi yönteminde iki tane farklı amaç olduğunun altını çizmek gerekiyor. Bunlardan ilki, hastanın tamamen zararsız olan panik atak belirtileri hakkında yanlış inanışlarını ve bilgilerini düzeltmektir. Bu sayede hastanın panik atak ile baş etmesi söz konusu hale gelir.

Panik atak geleceğinden korktuğu için tek başına bulunmaktan korktuğu yer ve durumlarda aşamalı olarak bir şekilde tekrar tekrar karşılaşması ve bu sayede üstüne giderek korkuları yenmesi sağlanır.

Terapi yöntemlerinde uzman psikologlar hastalara belli aşamalar ile ödevler verir ve bu ödevleri yapması beklenir. Hastanın da katılımına göre 6 12 seans arası gibi bir sürede tedavi süreçleri tamamlanabilir. Panik atak nasıl geçer sorusuna sizler için bu şekilde yanıt verebiliriz. Konu ile alakalı merak ettikleriniz daha varsa, sitemiz üzerinden yer alan yazıları takip edebilir, kendinize uyarlayarak bilgi sahibi olma şansı yakalayabilirsiniz.