Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kolon Kanserinin Belirtileri Nedir?

Özellikle hemoroid ile karıştırılan

Özellikle hemoroid ile karıştırılan tanılar yüzünden kolon kanseri tedavisi gecikebilir. Kalın bağırsak ve rektum kanserleri olarak bilinen ve bu konuda ön plana çıkarılan bu hastalık, insanların çok bilinçli olmamasından dolayı karıştırılabiliyor ve tedavide de sorunlara neden olabiliyor. Kalın bağırsak kanserlerinden korunmada tarama yöntemlerinin yanı sıra riski azaltıcı bazı basamakların olduğunu hatırlatan Anadolu Sağlık Merkezi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Abdulcabbar Kartal, “Örneğin fiziksel egzersiz, aşırı kilolardan kurtulmak, sigara kullanmamak, yüksek lifli, düşük yağ içerikli gıdaları tüketmek kolon kanseri riskini azaltıyor” dedi.

Hastalığın hemoroid ile karıştırılması da insanlar için büyük bir problem halini alıyor. Rektum tarafında yani makata yakın kısımdaki tümörlerde en sık görülen bulgunun dışkıya kan bulaşması durumu  oluyor. Burada dikkat edilecek olan durum da dışkıda kan gözlenmesi oluyor. Bu durumun hemoroid ile karıştırılması da kolon kanseriyle ilgili gelişmeleri ön plana çıkarması sorunu yaratıyor. Bu belirtilerin her zaman kansere bağlı olmayabileceğinin ve başka sağlık problemlerinin de bu belirtilere yol açabileceğinin altını çizen Doç. Dr. Abdulcabbar Kartal, “Ancak bunlardan herhangi birine sahip kişilerin, erken tanı ve tedavi için doktora başvurması

özellikle hemoroid ile karıştırılan tanılar yüzünden kolon kanseri tedavisi gecikebilir. kalın bağırsak ve rektum kanserleri olarak bilinen ve bu konuda ön plana çıkarılan bu hastalık, insanların çok bilinçli olmamasından dolayı karıştırılabiliyor ve tedavide de sorunlara neden olabiliyor. kalın bağırsak kanserlerinden korunmada tarama yöntemlerinin yanı sıra riski azaltıcı bazı basamakların olduğunu hatırlatan anadolu sağlık merkezi genel cerrahi uzmanı doç. dr. abdulcabbar kartal, “örneğin fiziksel egzersiz, aşırı kilolardan kurtulmak, sigara kullanmamak, yüksek lifli, düşük yağ içerikli gıdaları tüketmek kolon kanseri riskini azaltıyor” dedi. hastalığın hemoroid ile karıştırılması da insanlar için büyük bir problem halini alıyor. rektum tarafında yani makata yakın kısımdaki tümörlerde en sık görülen bulgunun dışkıya kan bulaşması durumu  oluyor. burada dikkat edilecek olan durum da dışkıda kan gözlenmesi oluyor. bu durumun hemoroid ile karıştırılması da kolon kanseriyle ilgili gelişmeleri ön plana çıkarması sorunu yaratıyor. bu belirtilerin her zaman kansere bağlı olmayabileceğinin ve başka sağlık problemlerinin de bu belirtilere yol açabileceğinin altını çizen doç. dr. abdulcabbar kartal, “ancak bunlardan herhangi birine sahip kişilerin, erken tanı ve tedavi için doktora başvurması önerilir. genelde kanserin erken dönemlerinde ağrı olmaz. ağrı olmasını beklemeden doktora başvurmak kanserin erken tanısında önemlidir” hatırlatmasında bulundu. 50 yaş üzeri kişiler doktor kontrolü yaptırmalı 50 yaş ve üzerindeki kişilerde bu durumun çok daha dikkatli olunması gereken bir durum olduğunu söyleyebiliriz. hem düzenli doktor kontrolüne hem de bu konuda yapılacak olan farklı gelişmelere ihtiyacımız var. kalın bağırsak kanserlerinin tedavisinde cerrahi, radyasyon tedavisi ve kemoterapinin başlıca kullanılan tedavi yöntemleri olduğunu söyleyen doç. dr. abdulcabbar kartal, “tedavi, tümörün yerleşim yeri ve evresine göre değişir. tedaviye başlamadan önce hastalar hastalığın evresini, tedavi seçeneklerini, tedavi yan etkilerini, tedavinin normal yaşamları üzerindeki olumsuz etkilerini, tedavinin maliyeti ve kendisi için uygun olabilecek yeni klinik çalışmaların varlığını sorgulayabilir” dedi. bu süreçlerle ilgili daha detaylı bilgi almak için doktorunuza başvurabilir ve doğrudan sizinle ilgili sorunları öğrenmeye başlayabilirsiniz. tedavi sürecinizi de oldukça hızlandıracaktır bu durum.

önerilir. Genelde kanserin erken dönemlerinde ağrı olmaz. Ağrı olmasını beklemeden doktora başvurmak kanserin erken tanısında önemlidir” hatırlatmasında bulundu.

50 yaş üzeri kişiler doktor kontrolü yaptırmalı

50 yaş ve üzerindeki kişilerde bu durumun çok daha dikkatli olunması gereken bir durum olduğunu söyleyebiliriz. Hem düzenli doktor kontrolüne hem de bu konuda yapılacak olan farklı gelişmelere ihtiyacımız var. Kalın bağırsak kanserlerinin tedavisinde cerrahi, radyasyon tedavisi ve kemoterapinin başlıca kullanılan tedavi yöntemleri olduğunu söyleyen Doç. Dr. Abdulcabbar Kartal, “Tedavi, tümörün yerleşim yeri ve evresine göre değişir. Tedaviye başlamadan önce hastalar hastalığın evresini, tedavi seçeneklerini, tedavi yan etkilerini, tedavinin normal yaşamları üzerindeki olumsuz etkilerini, tedavinin maliyeti ve kendisi için uygun olabilecek yeni klinik çalışmaların varlığını sorgulayabilir” dedi. Bu süreçlerle ilgili daha detaylı bilgi almak için doktorunuza başvurabilir ve doğrudan sizinle ilgili sorunları öğrenmeye başlayabilirsiniz. Tedavi sürecinizi de oldukça hızlandıracaktır bu durum.