Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İlk Yerli Stent Grefti Başarıyla Hastalara Uygulandı

INVAMED tıbbi cihaz teknoloji

INVAMED tıbbi cihaz teknoloji kampüsünde geliştirilen ‘Atlas Stent Greft’i Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Prof. Dr. Cengiz Köksal ve Doç. Dr. Emre Selçuk öncülüğünde gerçekleştirilen başarılı operasyonla hastalara uygulandı.

İleri yaştaki bireylerde ortaya çıkan damar sertliği, büyük bir sağlık problemi olarak karşımıza çıkıyor. Bahse konu sorun, kan damarlarının sertleşip daralmasıyla kan akışının azalmasına yol açıyor ve özellikle bacak damarlarında tıkanıklıklara neden olabiliyor. Teknolojik buluşlar sayesinde bu konuda büyük bir başarı elde ediliyor. Anjiyo yöntemiyle ameliyata gerek kalmadan tedavi olanağı sunuluyor. Balon, stent ve damar tıraşlama yönteminde kullanılan tıbbi cihazların üretimi bir zamanlar sadece belirli ülkeler tarafından yapılırken, artık Türkiye kendi cihazlarını üreterek dünyaya açıldı. Bu alanda yaşanan en büyük yeniliklerden biri de “stent greft” teknolojisi oldu. Stent Greft üretimi dünyada sadece 5 ülke tarafından yapılıyor. Türkiye, tıbbi inovasyon alanında tarihi bir başarıya imza atarak ilk yerli stent grefti Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Prof. Dr. Cengiz Köksal ve Doç. Dr. Emre Selçuk’un öncülüğünde Artven koordinasyonuyla bir hastaya başarıyla uygulandı.

Doç. Dr. Emre Selçuk, söz konusu büyük adımla ilgili görüşlerini şu ifadelerle kaydetti; “Stent-Greft teknolojisi, damar tedavilerinde kritik bir rol oynuyor. Damar balonlaşması veya yaralanma riski olan hastalarda bu teknolojinin önemi daha da artıyor. Artık bu teknolojiyi Türkiye’de üretiyor olmamız, operasyon başarımızı artırmanın yanı sıra, hasta güvenliğini de üst seviyelere taşıyacaktır. Türkiye’nin tıbbi alandaki bu başarısında yer almaktan büyük gurur duyuyoruz. Atlas Stent Greft, Türk mühendisliğinin ve Türk doktorlarının inovasyonunun ne kadar ileri seviyede olduğunun bir göstergesidir.” (Kaynak: İHA)