Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hatay’ın Dar Sokaklarında Hastalar Motorize Sağlık Ekibinin Güvencesinde

2011 yılında Hatay’da göreve başlayan

2011 yılında Hatay’da göreve başlayan ve 20 kişiden oluşan motorize sağlık ekibi, Hatay’ın dar sokaklarında müdahale edilmesi gereken acil hastalara yetişiyor. Ambulansların giremediği Hatay’ın eski Antakya sokaklarında hızlıca ulaşım sağlayan motorize sağlık ekibi, bir çok kazazede ve yaralıların yardımına koşuyor.

hatay'ın dar sokaklarında hastalar motorize sağlık ekibinin güvencesinde

“Bölgede acil bir vakaya ulaşmak çok zor.”

Hatay İl Ambulans Servisi Başhekimi Mehmet Kaçıra, konuya ilişkin AA muhabirine şu ifadelerde bulundu;

Eski Antakya evlerinin bulunduğu dar sokaklar büyük ambulanslarımızın girmesine olanak sağlamıyor. Bu tür durumlarda motorize ekiplerimiz devreye giriyor. Bölgede acil bir vakaya ulaşmak çok zor. Bazen araç park edilmesi nedeniyle ambulanslar hareket edemiyor.

Vaka anonsu geldiğinde diğer ambulanslarımızdan daha hızlı hareket ettikleri ve sokaklardan rahat geçebildikleri için ilk müdahaleyi motorize ekiplerimiz yapıyor. Trafiğin durumuna göre vakalara 3-5 dakika gibi bir sürede müdahale ediliyor. Ambulansımız gelene kadar motorize ekiplerimiz vakaya ilk müdahalesini yapmış oluyor.

Özellikle yazın boğulma vakalarına daha hızlı müdahale edebilmek için ekiplerimiz Arsuz, Erzin, Dörtyol ve Samandağ bölgesine de aktif görev alıyor. Bu yıl deniz bölgesinde 35 boğulma vakasına müdahale ettik.

hatay'ın dar sokaklarında hastalar motorize sağlık ekibinin güvencesinde

“Motorizenin avantajları çok ve vakaya ulaşma süremizi azaltıyor.”

Motorize sağlık ekibinde görevli personel paramedik Abdulkadir Keser, Diğer ambulansların fiziki şartları motorize gibi olmuyor. Motorizenin avantajları çok ve vakaya ulaşma süremizi azaltıyor. Vakaya hızlı müdahale etmek bizim için çok önemli. Ambulanslarımız maalesef bazı dar alanlarımız var, oralara girmekte sorun yaşıyorlar. Bunun için ekiplerimiz zaman zaman yürümek zorunda kalabiliyor. Yürüyerek hastaya ulaşmakta uzun sürüyor, bu yüzden motorize ekiplerin olaya yerine ulaşması daha da önemli oluyor.” dedi.