Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Genel Sağlık-İş: “Geçici Görevlendirmeler Sağlık Çalışanlarını Mağdur Ediyor”

Genel Sağlık-İş Sendikası; Muğla

Genel Sağlık-İş Sendikası; Muğla İl Sağlık Müdürlüğünün yöneticileri tarafından işleme konulan uygulamaların, sağlık çalışanlarını mağdur ettiğini belirtti.

Genel Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Derya Uğur, Muğla’da sağlık personeline verimli ve işlevsel görevlendirme yapılmaması nedeniyle sağlık hizmeti sunumunda ciddi aksaklıklar ve hak kayıpları meydana geldiğini ifade etti. Uğur, “Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi kadrosunda görev yapan özellikle ebe ve hemşire kadrosundaki sağlık çalışanları, Muğla merkezde bulunan Menteşe Devlet Hastanesi’ne, Muğla İl Sağlık Müdürlüğü’ne ve toplum sağlığı merkezlerinde masa başı görevlerine geçici görevlendirme ile gönderilmektedir. Bu görevlendirmeye gerekçe olarak müdürlük tarafından herhangi bir neden gösterilmemekle birlikte, Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde personel azlığı nedeniyle görev yapmakta olan personelin yıllık izin haklarının kullanımı kısıtlanmaktadır. Personel hak etmiş olduğu yıllık izinlerden en çok 12 gününü kullanabilmektedir” diye konuştu.

‘Müdürlük bu işlemini tesis ederken personelin izin durumlarını gözetmemiş’

Derya Uğur, müdürlüğün, sanki Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki personel eksikliğini kendisi oluşturmamış gibi Köyceğiz, Dalaman ve Ortaca devlet hastaneleri gibi ilçe hastanelerinde görevli 14 personeli de söz konusu hastaneye geçici görevlendirildiğini dile getirerek; “Müdürlük bu işlemini tesis ederken personelin izin durumlarını gözetmemiş, yıllık izin planlaması yapılmış personeli 1 ay süreyle Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevlendirmiştir ki bu uygulama yaklaşık 3 yıldan beri devam etmektedir” açıklamasını yaptı.

‘‘Ben yaptım oldu’ anlayışının faturasını yine sağlık emekçileri ödemek zorunda’

Uğur, “Bu görevlendirmede yine personelin barınma ihtiyacı da hiçe sayılmış; yaz döneminde Muğla’da kiraların yüksek oluşu, bu personelin ilçelerde ikamet ediyor oluşu, ilçelerin merkeze uzaklığı gibi hususlar göz ardı edilerek sağlık personelinin mağduriyetine neden olunmuştur” dedi.

Muğla Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nden uzun süredir 3 diş hekiminin Marmaris’e, öte yandan, 112 çalışanlarında da sıklıkla farklı istasyonlara geçici görevlendirildiğini vurgulayan Uğur, “‘Ben yaptım oldu’ anlayışının faturasını yine sağlık emekçileri ödemek zorunda bırakılmakta ve kamu zararına sebebiyet verilmektedir” şeklinde konuştu.

‘İl Sağlık Müdürlüğünü hukuka uygun davranmaya davet ediyoruz’

Uğur, sözlerini şöyle tamamladı;

“İyi idarecilik ve iyi yönetim ilkelerinden nasibini almamış uygulamalarla çalışma barışını bozulması, hastanelerdeki hizmet gereklerinden bihaber görevlendirmelerle gerek hastaların gerek de sağlık personelinin mağdur edilmesi, personelin yıllık izin hakkını kısıtlanması, doğrudan Anayasa ile tanınan senelik izin hakkını kullanmasının engellenmesi kabul edilemez. Muğla İl Sağlık Müdürlüğünü hukuka uygun davranmaya davet ediyoruz.”