Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Biyoteknoloji Şirketi BioNTech, Sıtma Aşısı İçin Çalışmalara Başladı

Biyoteknoloji Şirketi BioNTech, sıtma

Biyoteknoloji Şirketi BioNTech, sıtma aşısını geliştirmek amacıyla çalışmalara başlandığını belirtti.

istockphoto 911765716 612x612 1

Alman şirketi BioNTech tarafından, Kovid-19 aşısının üretiminde kullanılan mRNA teknolojisiyle sıtma aşısının geliştirmesi için çalışmaların sürdürüldüğü bilgisi aktarıldı.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, aşının klinik çalışmalarının devam ettiği, BNT165b1 ismi verilen aşının güvenilirliğinin araştırıldığı vurgulandı.

Faz 1 klinik çalışmalarında, bahsi geçen aşının Amerika’da pek çok bölgede geçmişte ya da şimdi bu enfeksiyona yakalanmayan 60’a yakın sağlıklı deneklerin üzerinde uygulanacak. BNT165b1 isimli aşı adayı, üç çeşit dozda test edilecek.

Firma tarafından yapılan açıklamalarda görüşlerini belirten BioNTech Baş Tıbbi Sorumlusu Özlem Türeci, “Bu çalışmanın başlangıcı, yüksek tıbbi gereksinime sahip hastalıklarla mücadeleye katkıda bulunma yolunda önemli bir kilometre taşıdır. Amacımız, sıtmayı önlemeye ve ölüm oranını azaltmaya yardımcı olabilecek mRNA tabanlı bir aşı geliştirmektir.” şeklinde konuştu.

Aşının geliştirme çalışmalarının yanı sıra Afrika kıtası ve çeşitli bölgelerde üretim alanları kurmayı amaçladıklarını belirten Türeci, mRNA alt yapılı aşı üretimi için oluşturulan ve “BioNTainer” ismi verilen konteyner fabrikanın kurulumunun bittiğini ve Ruanda’ya ulaştırmaya hazır olduklarını iletti..

Türeci, “Başarılı bir şekilde geliştirilip onaylanırsa, burada (Afrika) mRNA tabanlı bir aşı üretilebilir.” dedi.

BioNTech şirketi, Kovid-19 ve sıtmayla birlikte yeni geliştirdiği ve insan deneklerin kullanılacağı mRNA alt yapılı tüberküloz aşılarını da Afrika’da üretmeyi amaçlıyor.