Engelli sağlık raporu alacaklar için 2021 güncel ücretler de dikkate alınarak sürece devam edilmelidir. Engelli raporu veren hastaneler üzerinden başvurularınızı yaparak kayıtlı belgenizi elde etmiş olursunuz.
Engelli Raporu Veren Hastaneler
Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş hastanelerde engelli raporu verilmektedir. İllere göre hangi hastanenin yetkilendirildiğini bulmak için bakanlık sayfasından giriş yapabilirsiniz.
Engelli Sağlık Kurulu Raporu Almak
Engelli sağlık kurulu raporu almak isteyen bireylerin faydalanabileceği durumlardan bazıları şöyledir:
- Maaş yardımı
- Faturalarda indirim
- İndirimli mülk
- Özel eğitim imkanlarından yararlanabilmektedir. Rapordaki engel derecesi ve diğer ayrıntılar, başvuru yapılan alana göre değişmektedir.
Engelli sağlık kurulu raporu alacağınızda kurumdaki güncel bilgilere göre ücret yönlendirmelerini de takip edebilirsiniz. Rapor özelliği ve senelere göre yenilenen bilgiler kapsamında süreç işlemektedir.
Engelli Raporu İçin Gerekli Evraklar
Engelli raporu için gerekli evraklar olmadan istediğiniz sonuç oluşmayabilir. Bu nedenle engelli bireyin kimlik belgesi hazırlanarak, anne veya baba tarafından başvurusu gerçekleşmelidir. Vasi belgesi mahkeme ile temin edilmelidir.
- Kimlik ve vasi belgelerine ek güncel çekilmiş 5 tane vesikalık fotoğraf
- Başvuru yapacak bireye özel başvuru form belgesi
- Muayene belgesi, imzalı, kaşeli
- Engelli birey eğitim almışsa, eğitim belgelerinin tamamı hazırlanmış olmalıdır.
Evrakların tamamının hazırlanması ve istenen güncellemelerin gerekli hallerde yerine getirilmiş olması gerekmektedir.
Süreli ve Süresiz Engelli Raporları
- Engelli raporu dereceleri değişmekte ve sorun miktarına göre sağlık kurumunca belirlenmektedir.
- Hafif engelli kapsamındaki kişilerde: % 40- 50
- Orta engelli kişilerde : % 50 -80
- Ağır engelli kişilerde: % 80 ve üzeri sağlık hasarı bulunmaktadır. Tedavi edilebilir durumdaki engelliler için güncellenen sağlık raporu alınması gerekmektedir.
Tedavisi zor ve mümkün olmayan sorunlarda süresiz engelli raporu verilmektedir. Genel olarak her iki senede bir yenileme talebi olmaktadır. Raporda % 90 ve üzeri ağır engeli olan kişiler için yenil
eme gerekmeyecektir. Engelli raporu başvurusu için T.C. vatandaşı olma şartı aranmaktadır. Engel yüzdesi %40 ve daha yukarısında olmalıdır.