YHGM (Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü) Nedir?

Sağlık Bakanlığı bünyesinde, 10 genel müdürlük bulunur. Bu genel müdürlüklerden bir tanesi de Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğüdür. Bu yazımızda, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü (YHGM) kurumsal yapısına dair merak ettiğiniz bütün bilgileri bulabileceksiniz.

 

Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Nedir?

Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü (YHGM), Sağlık Bakanlığı bünyesindeki en önemli genel müdürlüklerinden bir tanesidir.

Bir genel müdür ve dört genel müdür yardımcısı bulunan kurumda, 20 daire başkanlığı bulunur. O daire başkanlıkları şunlardır:

 

 

Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Ne İş Yapar?

Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün(YHGM) görevleri, genel hatlarıyla şöyledir:

Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü (YHGM) PDC Nedir?

Personel Dağıtım Cetveli ya da PDC, Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatlarında çalışacak, sağlık ve yardımcı sağlık sınıfı personelin unvan ve branşlara göre sayısını belirler. Bir planlama çalışmasıdır.

PDC, düzenli aralıklarla Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanır. Alt bölge tayini, Personel Dağıtım Cetveli esas alınarak yapılır. Bu nedenle alt bölge tayini yapmak isteyen sağlık personeli, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü internet sitesini takip etmelidir.

 

Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü İletişim

Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü (YHGM) iletişim bilgileri şöyledir:

Bu yazımızda, Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü (YHGM) ile ilgili en çok merak edilen bilgileri derledik. Hakkında daha fazla bilgi olmak istediğiniz başka bir genel müdürlük varsa bize yorumlar kısmından ulaştırabilirsiniz.

Exit mobile version