Sivas Cumhuriyet Üniversitesi 9 Yeni Öğretim Üyesi Arıyor

22 Kasım tarihli güncel Resmi Gazete’ye göre üniversite, şu programlar için toplam 9 öğretim üyesi arıyor:

Öğreti Üyesi Alımı Nasıl Yapılacak?

İlanda, öğretim üyesi alımının “Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik’ uyarınca gerçekleştirileceği bilgisine yer verildi.

Üniversite, önce adaylardan gelen başvuruları toplayacak. Son başvuru tarihinden iki gün sonra, ön değerlendirme sonuçlarını ilan edecek. Daha sonra, ön değerlendirmeyi geçen adaylara giriş sınavı uygulanacak. Süreç son başvuru tarihinden sonraki bir hafta içinde tamamlanmış olacak ve kesin sonuçlar, son başvuru tarihinden sonraki 8 gün içinde ilan edilmiş olacak.

İlana başvurular, 22 Kasım 2021 itibarıyla başladı. Son başvuru tarihinin 6 Aralık 2021 olduğu ilan için ön değerlendirme sonuçları, 8 Aralık’ta ilan edilecek. Ardından ön değerlendirmeyi geçen adaylara 10 Aralık’ta giriş sınavı uygulanacak. İlanın kesin sonuçları 14 Aralık’ta www.cumhuriyet.edu adresinden ilan edilecek.

Başvuru Şartları Nelerdir?

İlana başvuru yapacak adaylardan öncelikle 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde yer alan genel şartları karşılamaları beklenecek. Ayrıca adayların, ALES’ten en az 70 puan almış olmak şartını da taşımaları gerekecek.

Adaylarda aranan özel şartlar ise şöyledir:

Nasıl Başvuru Yapılır?

Adayların, ilgili fakülteye ya da meslek yüksekokuluna şahsen ya da posta yoluyla başvurmaları gerekecek. İnternet üzerinden yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacak. Posta ile yapılacak başvuruların gecikmesinden aday sorumlu olacak ve geciken başvurular, değerlendirilmeyecek.

Adaylar, yalnızca tek bir kadroya başvuru yapabilecek. Birden çok kadroya başvuran adayların başvuruları işleme alınmayacak.

Başvuru Belgeleri Nelerdir?

Adayların, şu belgelerden oluşan bir dosyayı şahsen ya da posta yoluyla başvuru yapılacak fakülteye, son başvuru tarihinden önce ulaştırmaları gerekecek:

Exit mobile version