Sağlık Personeline Rekor Düzeyde Promosyon Ödenecek

Maaş Promosyon Anlaşması İmzalandı

16 Kasım saat 10.00’da Bursa İl Sağlık Müdürlüğünün toplantı salonunda gerçekleştirilen ihalede, sağlık çalışanlarına ödenecek banka promosyonu ücreti kesinleşti ve düzenlenen promosyon ihalesini kazanan Yapı Kredi Bankası ile Bursa İl Sağlık Müdürlüğü arasında maaş promosyon ihalesi imzalandı.

Anlaşmaya göre sağlık çalışanları, 5 yıl için toplam 11 bin Türk lirası promosyon ödemesi alacak. Herhangi bir ayrım olmaksızın bütün sağlık çalışanları, bu promosyon ödemesinden yararlanabilecek.

Anlaşmadan Kimler Yararlanabilecek?

11 bin Türk liralık banka promosyonu ödemesinden 112 çalışanları, aile hekimliği çalışanları, ilçe sağlık müdürlüklerinde çalışanlar, entegre ilçe hastanelerinde görev alanlar, kamu hastanelerinde görevli personel, ağız ve diş sağlığı merkezlerinde çalışanlar ile 696 ve 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameler kapsamında çalışan sözleşmeli yöneticiler/sürekli işçiler yararlanabilecek.

Bursa İl Sağlık Müdürlüğünün toplantı salonunda gerçekleştirilen ihaleye Bursa İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, çeşitli bankaların temsilcileri ve yetkili sendika olan Sağlık-Sen’in Bursa Şube Başkanı Gökhan Yünkül katıldı.

Bütün Zamanların En İyi Banka Promosyonu

İmzalanan anlaşmaya göre hiçbir ayrım gözetilmeksizin bütün sağlık çalışanlarına 11 bin TL peşin olarak ödenecek. Bu miktar, bütün zamanların en iyi banka promosyonu anlamına geliyor.

Rekor düzeydeki banka promosyonu ihalesi hakkında konuşan yetkili sendikanın şube temsilcisi Gökhan Yünkül, ihale sürecinde emeği geçen Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz’a ve bütün Bursa İl Sağlık Müdürlüğü temsilcilerine teşekkür ederek “Tarihi anlaşmanın sağlık çalışanlarına hayırlı olmasını dileriz.” dedi.

Banka Promosyonu, Aylık 183 TL’ye Denk Geliyor

5 yıl yani 60 ay için yapılan anlaşmaya göre sağlık personelinin alacağı aylık promosyon miktarı, 183 TL’ye denk geliyor.

Hatırlatmak gerekirse banka promosyonu anlaşmaları 5 yıllık, 4 yıllık ve 3 yıllık olmak üzere yapılıyor. Bursa’da ortaya çıkan rekor düzeydeki promosyon miktarının ihalesi, 5 yıllık süreç içindi.

5 yıl süreyle anlaşma yapılan şehirler: Kırşehir, Bilecik, İzmir, Karaman, Konya, Kayseri, Kastamonu, Kırklareli, Artvin, Rize, Aksaray, Muğla, Gümüşhane, Zonguldak, Aydın, Antalya, Kocaeli, Trabzon, Bursa, Tokat, Mardin, Hatay, Samsun, Sivas, Siirt, Şırnak, Bayburt, Osmaniye, Kahramanmaraş, Giresun, Ankara, Malatya, Ordu, Düzce, Bingöl, Gaziantep, Mersin, Adana

4 yıl süreyle anlaşma yapılan şehirler: Uşak, Kars, Adıyaman

3 yıl süreyle anlaşma yapılan şehirler: Elazığ, Ağrı, Şanlıurfa, Iğdır, Batman, Erzurum, Sinop, Eskişehir, Van, Diyarbakır, Denizli, Yalova, Kilis, İstanbul, Kırıkkale, Amasya, Edirne, Çanakkale, Bolu, Balıkesir, Kütahya, Çorum, Çankırı

Önceki Rekor Kırklareli’deydi

Bursa’da ulaşılan rekor banka promosyonu miktarı öncesi, rekor, Kırklareli’deydi. Geçtiğimiz aylarda Kırklareli’de yapılan ihale, 10 bin 20 TL’lik promosyon miktarıyla sonuçlanmıştı. Ancak Kırklareli’de kesinleşen bu miktar, yalnızca 1009 sağlık çalışanı için geçerliydi.

Bursa’daki ihalenin kapsamı ise oldukça geniş tutuldu. Yetkili sendikanın ve ihale komisyonunun sıkı pazarlığı sonucu, rekor düzeydeki promosyon ücretinden Bursa’daki bütün sağlık çalışanlarının yararlanması sağlandı.

Bankaların Promosyon Ödemeleri Nasıl Belirleniyor?

Bankaların sağlıkçılara yapacakları banka promosyon ödemelerinin miktarı, il bazında belirleniyor. İl sağlık müdürlükleri bünyesindeki destek hizmetleri başkanlıkları tarafından düzenlenen ihalelere katılan o şehirdeki bankaların temsilcileri, tekliflerini sunuyor. İhalelerde hastane yetkilileri ve yetkili sendikanın temsilcisi de bulunuyor.

Yetkili sendika temsilcisinin de yer aldığı komisyon, ihale sürecinde bankalarla adeta ciddi bir pazarlığa girişiyor. Son tura kalan iki bankanın da yarışması sonucunda, ihaleyi hangi bankanın ne kadar teklifle kazandığı ortaya çıkıyor.

Promosyon tutarları, genelde beş yıl için belirlense de promosyonun ne kadar süre için verileceği, şehirden şehre ve ihaleden ihaleye değişiyor. Örneğin geçtiğimiz Eylül ayında Van’da yapılan ihale, 38 aylık süreç için yapılmıştı ve ihaleyi Yapı Kredi Bankası, 7 bin 615 TL’lik teklifiyle kazanmıştı.

Banka Promosyon Ödemelerinden Kaç Kişi Yararlanabiliyor?

Tıpkı promosyon ödemesinin miktarı gibi, ödemeden yararlanacak kişilerin kapsamı da ihale sürecinde belirleniyor. İl bazında yapılan ihalelerden bazen birkaç bin kişi yararlanırken Ankara gibi büyük şehirlerde 50 binin üzerindeki sağlıkçı yararlanabiliyor.

Bursa’daki anlaşma bütün personeli kapsadığı için, tahmini olarak 25 binden fazla sağlık personeli, 11 bin TL’lik peşin banka promosyon ödemesinden yararlanabilecek.

En Yüksek Banka Promosyon Ödemesi Hangi Şehirde Yapılıyor?

Geçtiğimiz yıllarda ortaya çıkan ihale sonuçlarına göre, genellik Kırşehir, Bilecik, İzmir, Konya ve Kırklareli gibi şehirler en çok banka promosyonunun ödendiği şehirler arasında yer alıyordu. 2019 yılında 6,200 TL’lik promosyon miktarının kabul edildiği Bursa, son ihalede önemli bir çıkış yaparak zirveye yerleşti. 11 bin Türk liralık banka promosyonu ile Bursa’da çalışan sağlık personeli, Türkiye ortalamasının çok üzerinde promosyon ödemesi alacak.

Exit mobile version