Sağlık Personeli 14 Günlük Maaş Farkı Ne Kadar?

Kamu personellerinin Ocak zamlı maaşları bugün itibariyle hesaplara yattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan yüzde 30’luk memur ve emekli maaş zammının sadece yüzde 16,48 kadarı alındı. Buna göre geriye kalan kısım ise maaş farkı olarak hesaplara yatırılacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

“Kamu görevlilerimizin refah düzeyini artırmaya yönelik ilave zam tutarının hızlı bir şekilde hesaplara yatması için ekibimiz özveriyle çalışarak sistemlerimizi güncellediler. Ocak ayı maaşlarının hesaba geçmesiyle birlikte, yüzde 13,52 oranında ilave zam ve 1 Ocak-14 Ocak tarihleri arası katsayı artışından kaynaklanan 14 günlük maaş farklarının da ödenebilmesi amacıyla sistemlerimizi kamu kurumlarımızın kullanımına açacağız.”

Sağlık personeli 14 günlük maaş farkı

Buna göre, 1. derece uzman doktora 14 günlük maaş farkı olarak 2.692 TL ödenecek. 7. derece lisans mezunu sağlık personeline 1.704 TL maaş farkı ödemesi yapılacak. 1. derece ön lisans mezunu sağlık personeline 1.934 TL maaş farkı yatacak. 4. derece ön lisans mezunu memura (V.H.K.İ/şoför vb.) ise 1.594 TL 14 günlük maaş farkı ödenecek.

Exit mobile version