Sağlık Bakanlığı 15 Bilişim Personeli Alacak

Sağlık Bakanlığı 15 Bilişim Personeli Alacak

Resmi Gazete’de yayınlanan son alım ilanına göre, Sağlık Bakanlığı 15 Bilişim Personeli Alacak. Son başvuru tarihinin 22 Kasım olduğu bilişim personeli alım ilanına başvurmak için gereken genel ve özel şartlar nelerdir? İlana nasıl başvurulur? Personel alımı, hangi kapsamda gerçekleşecek?

Sağlık Bakanlığı personel alımıyla ilgili yayınlanan son ilana dair bütün detaylar haberimizde yer alıyor.

Personel Alımı Hangi Kapsamda ve Koşullarda Gerçekleştirilecek?

Personel alımı, kamu kurum ve kuruluşlarında sözleşmeli bilişim personeli istihdamını düzenleyen 27097 sayılı yönetmeliğin 8. maddesi ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek 6’ncı maddesi uyarınca gerçekleştirilecek.

Personel alımı, sözlü ve uygulamalı mülakat sonucunda gerçekleştirilecek.

Adayın, mülakata kalabilmesi için 2020 ya da 2021 yıllarında KPSSP3 türünde en az yüzde yetmiş başarı elde etmiş olması ve 2016 ya da 2016 yılından sonra yapılan herhangi bir YDS sınavında en az yüzde 30 başarı elde etmiş olması gerekiyor. Aday, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) yerine YÖK tarafından kabul edilen YDS dengi bir sınavın sonucuyla da mülakata kabul edilebilecek. Bu kriterler doğrultusunda en yüksek puanlıdan başlanarak 75 aday (pozisyonun 5 katı kadar), Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü tarafından 13/12/2021 -17/12/2021 tarihleri arasında sözlü ve uygulamalı mülakata davet edilecek.

Eğer adayın KPSSP3 puan türünde puanı yoksa ya da aday KPSS veya YDS belgelerini sunamazsa adayın KPSSP3 puanı 70, YDS puanı ise 0 olarak kabul edilecek. Mülakat sonucu ve personel alımı, başarı sıralamasına göre kesinleşecek.

Sağlık Bakanlığı Sözleşmeli Personel Alımı Şartları Nelerdir?

Adayın, öncelikle 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde yer alan şartları taşıması gerekiyor.

Bu genel şartın yanı sıra adayın istihdam edileceği pozisyona uygun olarak bazı diğer şartları da taşıması gerekir.

Kıdemli yazılım uzmanı olarak 2 kişi alınacaktır. Kıdemli yazılım uzmanı, tam zamanlı olarak aylık brüt sözleşme ücret tavanının 3 katına kadar olacak şekilde istihdam edilecektir. Bu kişilerin taşıması gereken şartlar şöyledir:

.Net yazılım uzmanı olarak 2 kişi alınacaktır. Bu kişilerin şu şartları taşıması gerekir:

Yazılım test uzmanı olarak 2 kişi alınacaktır. Bu kişilerin şu şartları taşıması gerekir:

Veri tabanı ve orta katman yönetim uzmanı olarak 1 kişi alınacaktır.

MSSQL veri tabanı uzmanı olarak 1 kişi alınacaktır.

MSSQL veri tabanı uzmanı olarak 1 kişi alınacaktır.

Ayrıca, yukarıda sıraladığımız şartlara benzer şartlar dahilinde Sağlık Bakanlığı bünyesinde PostgreSQL veri tabanı uzmanı, Windows sunucu uzmanı, kıdemli ağ güvenliği uzmanı ve ağ güvenliği uzmanı da istihdam edilecektir.

Başvurular, e-Devlet Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım uygulaması üzerinden gerçekleştirilecektir. Adayın ozgecmisdoc  bu formu yükleyip doldurmasının ardından, başvuru esnasında sisteme yüklemesi gerekmektedir.

Exit mobile version