Sa-HaDer: “Sağlık Çalışanlarının Sorunları Yine Göz Ardı Edildi”

Sağlık Çalışanları Hak ve Mücadele Derneği( Sa-HaDer), sağlık çalışanlarının Covid-19 kapsamında kamu çalışanlarına yönelik tedbirlerden yararlanabilmesi, çalışma koşullarında ve mali haklar iyileştirme talepleri ile yaptığı başvuruya gelen cevaben sosyal medya aracılığıyla açıklamada bulundu.

 

“Kamu Denetleme Kurulundan gelen cevaba istinaden Sağlık Çalışanları Hariç Genelgelerinde;

“Engelli kronik rahatsızlığı bulunan Gebe emziren anne kreşler kapalı halde evladına bakacak kimse bulamayan
İzinsiz istifa ve tayin yasakları ile çalıştırılan Sağlık Çalışanlarının talepleri Söz konusu mağduriyet olunca Söz konusu Hak Hukuk Adalet olunca Çare bulamayan Sağlık bakanlığı buna “KAMU YARARINA” yapılmış kararlar çerçevesinde gerçekleşmiştir” diye cevap vermiş.

 

“Bir anne, bir kadın, bir gebe, bir engelli olduğunu hiç düşünmeden…”

Kamu yararına olduğunu iddia ettikleri bu uygulama da Kamu da çalışan sağlık bakanlığı personelini Bir Anne Bir Kadın Bir Gebe Bir Engelli olduğunu hiç düşünmeden Vicdansızca ve acımadan Hak hukuk gözetmeden Çaresizce bırakmış mağduriyet oluşturmuştur.

 

“Sağlık çalışanlarının kötü olan şartlarını daha da kötüleştiren Covid ek ödemeleri”

Bu mağduriyetlerin en azından maddi olarak giderilmesi için dernek olarak talep ettiğimiz nokta da ise; “Sağlık bakanlığı gereken neyse yapılmıştır cevabı vermiş, Buna istinaden! Bahsettiği gerekeni yapmak dediği ise; Kurumlarda ayrıştırıcı ve ötekileştirici Sahada iş barışını bozan Keyfiyete dayalı Bazı aylar verip bazı aylar vermediği Bazı kurumlara verip bazı kurumlar da adı bile geçmeyen Adaletsiz hak gözetmeden hukuksuzca ve “TAVAN”dan diyerek çok yüksekmiş gibi algılarla ödediği fakat sağlık çalışanlarının kötü olan şartlarını daha da kötüleştiren Covid ek ödemelerinden bahsetmektedir.

 

Netice de sağlık çalışanlarının sorunları yine çözülmeden göz ardı edilmiş Mağduriyet üstüne mağduriyet doğuran silsile de çözüm İdare Mahkemelerinde yargı yolu açıktır ifadesiyle bitmiştir. Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur”

 

Exit mobile version