Polislik Mülakat Soruları

Soruların doğru yanıtlarını her adayın kendi çabasıyla bulması gerektiği için yazımızda sadece daha önce çıkmış bazı polislik mülakat soruları yer alır. Bu sorular, birer örnek niteliği taşır ve mülakat esnasında adaya bambaşka sorular sorulabilir. Ancak yine de adayın, yazımızdaki polislik mülakat sorularına hazırlanması, sözlü sınava daha hazırlıklı katılmasını sağlar.

Polislik Mülakatlarında Kaç Soru Sorulur?

Polislik mülakatlarında adayı sınavın yapıldığı yerde komisyon ve soru kartları karşılar. Aday, rastgele seçtiği bir kart çeker ve önce kendisini tanıtır, sonra soruyu yüksek sesle okur, daha sonra ise yanıtlar. Her adaya tek bir soru kartı seçtirilir ancak komisyon, adayın verdiği yanıtlardan yola çıkarak yeni polislik mülakat soruları yöneltebilir. POMEM, PMYO, PAEM ve PÖH sınavlarında aynı sistem geçerlidir.

Her adayın yalnızca bir kez kart çekme fırsatı olacağı için seçtiği soru, bambaşka alanlardan olabilir. Fakat aday mülakata ne kadar çok hazırlanırsa seçtiği polislik mülakat sorularını doğru yanıtlama şansı o kadar artar.

Sözlü Mülakatta Hangi Kriterler Değerlendirilir?

Sözlü mülakattaki tek kriter, adayın soruya en doğru yanıtı vermesi değildir. Sınavı geçen adaylar, şu kriterler doğrultusunda toplam 100 puan üzerinden derecelendirilerek belirlenir:

Dolayısıyla adayların polislik mülakat sorularına yüksek sesle ve kendinden emin bir şekilde yanıt vermesi, başarı şansını yükselten bir kriterdir. Ancak “beden dilini kullanma becerisi” kriterinden yola çıkarak aşırı hareketlerde bulunulmamalı ve soru doğal bir şekilde yanıtlanmalıdır.

Ayrıca adayın, kendisine sorulan sorunun yanıtını bilmese bile mantıklı ve tutarlı bir yanıt vermeyi başardığı takdirde sözlü sınavı geçmeyi başarabileceği unutulmamalıdır. Bu nedenle kişi, polislik mülakat sorularının cevabı hakkında çok kısıtlı bir bilgiye sahip olsa bile sınav esnasında dikkatini toparlayarak elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışmalıdır.

Polislik Sözlü Mülakat Soruları

Önceki sınavlarda sorulan bazı polislik mülakat soruları şunlardır:

Polislik Mülakatlarında Sorulan Sorular

Polislik mülakat sorularında daha önce sorulmuş olan diğer bazı sorular şu şekildedir:

POMEM Sözlü Polislik Mülakat Soruları

POMEM Mülakat Soruları

Personel Sağlık

Exit mobile version