Polis Akademisi Başvurusu Nasıl Yapılır? 2022

Polis Akademisi Başvurusu Nasıl Yapılır? 2022

Türkiye’de farklı eğitim geçmişlerinden gelen insanlar polis olabilir. Örneğin herhangi bir lisans bölümünden mezun olan bir kişi, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından açılan polis alım ilanlarına başvurabilir. Polis olmanın en avantajlı yollarından bir tanesi ise Polis Akademisi bünyesindeki PMYO’ya öğrenci olarak kaydolmak ve bu okulu tamamlamaktır.

2 yıl süren eğitim sonucu PMYO mezunları, polis olarak atanır. Üstelik Polis Meslek Yüksekokuluna kaydolmanın şartları esnektir ve her yıl binlerce PMYO mezunu, polis olarak atanır ve işbaşı yapar.

Polis Akademisi Nedir?

Polis Akademisinin öncelikli amacı Emniyet Genel Müdürlüğüne orta ve üst derece yönetici yetiştirmek olan bir yükseköğretim kurumudur. Çeşitli şehirlerdeki yerleşkelerinde hizmet veren kurum, üniversiteye eşdeğerdir. Yani bu kurumda ön lisans, lisans ve yüksek lisans eğitimleri verilir. Kurum bünyesindeki Polis Meslek Yüksekokulunda 2 yıllık eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrenciler, polis olarak atanma fırsatı yakalar.

Halk arasında Polis Akademisi, daha çok polis olarak atanmak isteyenlerin eğitim gördüğü bir kurum olarak bilinir ve bu nedenle “Polis Akademisi” kelimesi, Polis Meslek Yüksekokulunu tanımlamak için kullanılır.

Polis Akademisi Nerelerde Var, Kaç Yıl Sürer?

Polis olmak isteyen adayların müracaat ettiği Polis Akademisi Polis Meslek Yüksekokulunun eğitim süresi 2 yıldır. Eğitimini başarıyla tamamlayan adaylar polis memuru olarak atanır.

Polis Akademisine bağlı meslek yüksek okulları; Ankara, İstanbul, Kastamonu, Kırıkkale, İzmir ve Samsun’da bulunur. Polis Akademisine bağlı PMYO’lar şunlardır:

Polis Akademisine Girme Şartları

Polis Akademisi sınavına girmek isteyen kişilerin şu şartları taşıması gerekir:

* 1 Ocak 1997 ile 1 Ekim 2004 tarihleri arasında doğan kişiler, 2022 alımları için başvuru yapabilir.

** Beden kitle endeksi, kişinin kilogramının metre cinsinden uzunluğunun karesine bölünmesiyle hesaplanır. Örneğin 1.80 boyundaki 70 kilogram ağırlığındaki bir adayın beden kitle endeksi hesaplaması şöyledir:

70 / 3.24 (1.80 x 1.80): 21,60

Polis Akademisi PMYO Sınavı Nasıl Gerçekleştirilir?

Polis Akademisi PMYO sınavı, fiziksel yeterlilik sınavı ve mülakat sınavı olmak üzere iki kısımdan oluşur.

Fiziksel yeterlilik sınavı için şu şartlar söz konusudur:

Fiziksel sınavda başarılı olan ve mülakat sınavına alınan adaylar için şu şartlar söz konusudur:

PMYO 2022 Öğrenci Alımı Ne Zaman?

Polis Akademisi yılda bir kez öğrenci alımı yapar ve başvuru tarihleri, her yıl akademinin internet sitesinden ilan edilir. 2022 yılı için alınması planlanan öğrenci sayısı, 2 bin erkek ve 500 kadın olmak üzere toplam 2 bin 500’dür.

2022 yılı PMYO sınavı başvuru tarihleri, 25 Temmuz 2022 saat 09.00 ve 5 Ağustos 2022 saat 17.00 tarihleri arasındadır. Öğrencilerin bu tarihler arasında sınav ücretini yatırarak Polis Akademisinin internet sitesinden kayıtlarını tamamlaması gerekir. Sınav tarihi ise Ekim 2022’dir. Kesin sınav tarihi, sınav kaydını başarıyla tamamlayan öğrencilere ayrıca iletilir.

Polis Akademisi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Polis Akademisi başvurusu, şu aşamalardan oluşur:

Polis Akademisi online başvurusu şu aşamalar takip edilerek gerçekleştirilir:

Polis Akademisi PMYO Sınavına Götürülmesi Gereken Belgeler

Adayın, sınava şu belgelerle birlikte gitmesi gerekir:

EGM dışı kurumlardan şehit ve malul olanların eşi ve çocukları ise onaylı şehitlik veya malullük belgesini Polis Akademisi başvuru komisyonuna teslim etmelidir.

Exit mobile version