Nisan Ayı Açlık ve Yoksulluk Sınırı Açıklandı

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), Nisan ayı açlık ve yoksulluk sınırı rakamlarını paylaştı. Buna göre, Nisan ayında açlık sınırı 17 bin 725 TL, yoksulluk sınırı ise 57 bin 736 olarak açıklandı. Böylece açlık sınırı bu yıl ilk defa asgari ücretin üzerine çıktı. 

Türk-İş, açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasının Nisan ayı sonuçlarını açıkladı. 2024 yılının Nisan ayı sonuçlarına göre Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 17.725 liraya yükseldi. Böylece açlık sınırı bu yıl ilk kez net 17 bin 2 TL olarak uygulanan asgari ücretin üzerine çıktı. Açlık sınırı geçen ay 16 bin 792 lira olmuştu.

Gıda harcaması ile giyim, konut, ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarına takabil eden ‘yoksulluk sınırı’ ise 54 bin 700 liradan 57 bin 736 liraya çıktı. Araştırmadan elde edilen veriler ışığında, bekar bir çalışanın yaşama maliyeti 22 bin 992 liraya çıkmış durumda.
Ankara’da yaşayan dört kişilik ailenin gıda için yapması gereken asgari harcama tutarı bir önceki aya oranla yüzde yüzde 5,55 arttı. Son 12 ay itibarıyla değişim oranı yüzde 74,88 oldu.

Exit mobile version