MHRS’den Alınan Randevuya Gidilmemesi Üzerine Yeni Çözümler Devreye Sokuldu

Sağlık Bakanlığı tarafından devreye sokulan uygulama sayesinde, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden alınıp gidilmeyen ve üstüne iptal edilmeyen randevuların sahipleri bundan böyle 15 gün boyunca aynı branştan randevu alamayacak.

AA muhabirinin elde ettiği bilgiler doğrultusunda; Bakanlık, devlet kurum ve kuruluşlarına muayene randevu hizmeti tanıyan MHRS’de son günlerde yeni bir uygulamayı devreye sokarak iptal edilmeyen randevuların sahiplerine yaptırım uygulaması getirdi.

Bundan böyle, sistem üzerinden almış oldukları randevuya gitmeyen ve bunu iptal etmeyen vatandaşlar, 15 gün boyunca tekrar aynı branş üzerinden randevu alamayacak.

Randevusundan erken bir saat veya tarihte muayene olup asıl randevu vakti boşa düşen kişiler için de aynı ceza devreye sokulacak.

Yeni uygulama sayesinde, gidilmeyecek doktor randevularının vaktinde iptal edilmesi ve bu şekilde ihtiyacı öncelikli vatandaşlara MHRS randevuları konusunda kolaylık sağlanması amaçlanıyor.

SMS ile uyarı yapılıyor

Bu bağlamda, MHRS üzerinden bir randevu alındığı takdirde vatandaşlar “Sayın vatandaşımız, randevunuza gitmeme veya gitmeyeceğiniz randevunuzu iptal etmeme durumunda aynı branştan tekrar randevu almanız ancak 15 gün sonra mümkün olacaktır.” şeklinde bir uyarı ile karşılaşıyor.

Uyarıya rağmen randevuya gitmeyenve vaktinde iptal etmeyen yahut randevu zamanından daha erken aynı branşta muayene olduğu tespit edilen kişilere, 15 gün boyunca aynı branştan randevu alamayacaklarını ifade eden bir mesaj gönderiliyor..

MHRS üzerinden alınan randevuların 2 gün evvel iptal edilmesi gerekiyor

MHRS üzerinden almış oldukları randevulara gidemeyecek vatandaşların, muayene tarihinden en az 2 gün önceden iptal etmesi hem muayene olmak isteyen diğer vatandaşlara yer açılması hem de sağlık sisteminin rahatlaması açısından önem arz ediyor.

Sistem üzerinde, SMS ve sesli arama şeklinde iki farklı randevu hatırlatma veya iptal servisleri de yer alıyor. Bu özellikten faydalananlara, randevu tarihinden bir gün öncesinde seçtiği yol üzerinden hatırlatma yapılıyor.

Exit mobile version