Kış Çayı Tavsiyeleri

Soğuklarla birlikte bitki çaylarına rağbet artıyor. Şifa kaynağı olan çeşitli bitkiler, sıcak olarak çay şeklinde tüketilebiliyor. Uzmanlar, vatandaşların soğuk havalarda kış çayı tarzında doğal ürünlerin, tek başına değil karışık olarak bir arada tüketilmesi gerektiği belirtiyor.  Özellikle yaş zencefil tüketiminin düzenli hale getirilmesi tavsiye ediliyor.

Kış Çayı Tavsiyeleri

Aktar Muhammed Hanzala Altun, “Normalde şehirlere göre bir farklılık olabiliyor ama Kayseri’de kışın yoğun olarak ıhlamur, kuşburnu, adaçayı, zencefil, zerdeçal, karanfil tercih ediliyor. Yeni nesle göre de ürünler var. Mesela kuru portakal, kuru limon, orijinal narçiçekleri, yaş zencefil, zencefil lokum tarzında kuru meyve şeklinde olan ürünler var. Eskisi gibi tek sabit bir üründe kalmadı, internet ortamları arttığı için oradaki doktorların önerisi, çevrede duyulanlara göre tercihler değişiyor. Biz de kış aylarında şu an mesela sonbahara giriyoruz, geniz akıntıları başlar insanlarda.

Onlara zencefil, zerdeçal, adaçayı öneriyoruz. Yoğunluk olarak faranjiti olanları şu an en çok etkileyen hava şeklidir bir anda soğuduğu için. Bunun için adaçayı gargarası yapılması, adaçayının içilmesini öneriyoruz. Yaş zencefilin düzenli olarak kullanılmasını da öneriyoruz. Normal hayatımızda siyah çayı nasıl tüketiyorsak bu ürünleri de tüketmemiz gerekiyor şu an” dedi.

Şifa Kaynağı

Altun, doğada her hastalığın şifa kaynağının bulunduğunu söyleyerek, “Bizim kullanma şekli olarak tavsiyemiz de tek bir ürün değil de kış çayı tarzında tüketilmesi. Bu da zencefil, zerdeçal, karanfil, tarçın, ıhlamur, narçiçeğinin karışımını öneriyoruz. Her hastalığa göre doğada ve bitkilerde şifa kaynağı bulunmaktadır. Kimyasallarla vücuda zarar vermek yerine öksürük için zencefil alınır ama mideye de faydası vardır. Ihlamur alınır grip için ama insanı rahatlatır, sinir strese iyi gelir. Biz her hastalıkta direkt doktorlara yönelmek yerine bitkisel ürünleri öneriyoruz” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version