Filistin Yönetiminden Sağlık Görevlisini Vuran İsrail Güçlerine Tepki

Edinilen bilgiler doğrultusunda; Filistin yönetimi, İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria, Nablus şehrinde yaralılara müdahale eden bir sağlık görevlisini ateş açarak yaralamasını kınadı.

Filistin Sağlık Bakanı Mey Keyle, yaptığı yazılı açıklamalar neticesinde, “İşgalci İsrail güçlerinin sağlık görevlisi Hamza Ebu Hacer’i yaralı bir Filistinliye müdahale ettiği sırada vurarak ağır yaralamasını kınıyorum.” söylemlerinde bulundu. Filistin Tıbbi Yardım Derneği‘nden yapılan açıklamalarda da, İsrail güçlerinin yaralıları taşıyan ambulansa engel olduğu ve sağlık görevlisi Ebu Hacer‘i ağır yaraladığı bildirildi.

İsrail’in bu saldırılarıyla tüm uluslararası sözleşme ve anlaşmaları ihlal ettiği belirtilen açıklamalarda, uluslararası kurum ve kuruluşlara acil müdahale çağrısı yapıldı. Filistin Ulusal Girişim Hareketi Genel Sekreteri Mustafa el-Bergusi de Ebu Hacer‘in Nablus şehrinin Eski Şehir bölgesinde İsrail güçlerince vurulduğunu, göğsünden, sırtından, karaciğer ve böbreklerinden ağır yaralar aldığını dile getirdi.

Bergusi, sağlık ekiplerinin dokunulmazlığına saygısızlık eden İsrail’e yaptırım uygulanması talebinde bulundu.

Exit mobile version