Eş Durumu Tayini Dilekçesi Örneği İndir

Memurların tayin edilmesinde, “aile bütünlüğü” kavramı önem teşkil eder. Anayasa’nın 41. maddesine göre devlet, ailenin huzur ve refahı için gerekli tedbirleri almakla görevlidir. Bu bağlamda; aile biriminin muhafaza edilmesi adına, memurların eş durumu tayini hakkı vardır. Eş durumu tayini gerçekleştirmek isteyen kişiler, eş durumu tayini dilekçesi örneğine, haberimizden ulaşabilir.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 72. maddesi ve Sağlık Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği, Sağlık Bakanlığında çalışan personelin, eş durumu tayinine yönelik sınırları belirleyen kanun ve yönetmeliktir.

Eş Durumu Tayini Nedir?

Anayasa’nın 41. maddesi, aileyle ilgilidir. Bu madde gereği yasa koyucular, personelin ailesinin parçalanmaktan kurtulması ve kamu görevlilerinin ailevi kaygılarından uzak şekilde çalışması için gerekli tedbirleri alırlar.

Bu bağlamda, eşlerin farklı kurumlarda çalışmaları durumunda, diğer eşin çalıştığı kurumla gerekli koordinasyon sağlanarak personelin tayini sağlanır. Tayin, coğrafi bakımdan, aile bütünlüğünün bozulmasına neden olmayacak bir yere gerçekleştirilir.

Örnek Eş Durumu Tayini Dilekçesi İndir

Eş Durumu Tayini Şartları Nelerdir?

Eş durumu tayinin şartları şöyledir:

Eş Durumu Tayiniyle İlgili Güncel Bilgiler

Eş durumuyla ilgili bilinmesi gereken güncel bilgiler, şunlardır:

Eş Durumu Tayini İçin Gerekli Evraklar

Eş durumu tayini için şu evrakların toplanması gerekir:

*Yıldız işareti bulunan belgeler, eşi özel şirkette çalışan kişilerin başvurularında gereklidir.

Eş Durumu Tayini Dilekçesi Bölümleri

Eş durumu tayini dilekçesinde, şu bölümlere yer verilmelidir:

Başlık, arz cümlesi, ad-soyad ve imza, adres, telefon, T.C. gibi genel olarak bir dilekçede bulunması gereken bölümler, eş durumu tayini dilekçesinde de yer almalıdır.

Dilekçeyi veren personelin sicil numarası, statüsü ve görevi, dilekçede belirtilmelidir. Örneğin, “Başhekimliğinizde, 0123456789 sicil numarasıyla kadrolu statüde hemşire olarak görev yapmaktayım.”

Dilekçede, eşin çalıştığı şehre ve kuruma dair bilgi verilmelidir. Örneğin, “Eşim, Ankara ili 29 Mayıs Devlet Hastanesi kurumunda görev yapmaktadır.”

Dilekçenin yasal dayanağına (Anayasa’nın 41. maddesi), dilekçe içinde yer verilmelidir. Devletin aile bütünlüğü için gerekli tedbirleri aldığını ifade eden bölüm, tam ve eksiksiz şekilde alıntı yapılmalıdır.

Eş durumu tayini talebi, dilekçede açık şekilde yer almalıdır.

Örneğin, “…aile birliğimin sağlanması için naklen atamamın, eşimin görev yapmış olduğu Ankara iline yapılmasını istemekteyim.”

Dilekçe ekinde, gerekli belgelerin tamamı, eksiksiz olarak yer almalıdır. Dilekçeye eklenen belgeler, dilekçenin en alt kısmında, “EK” bölümü eklenerek belirtilmelidir.

Exit mobile version