Ceylanpınar’da Hekime Şiddete Hekimsen’den İş Bırakma Kararı

Ceylanpınar Devlet Hastanesi acil servisinde 21 Haziran 2022’de, saat 10:50 sularında meydana gelen olayda,  Yeşil Alanda görevini yapmakta olan hekime bir hasta yakını tarafından fiziksel şiddet uygulandı.

İçeride muayene olan hastanın çıkmasını bile beklemeden, muayene odasına izinsiz giren bir hasta yakını, hekimin triyaj kağıdına bakıp şikayetini değerlendirerek (dismenore) aciliyeti olmadığını, dolayısıyla sırasını beklemesi gerektiğini söylemesine rağmen hekimin masasını yumruklamış ve sonrasında da hekimin hem karnına hem de bacağına tekme attı.

Hekimsen tarafından olaya ilişkin açıklama yapıldı. Yarın, 22 Haziran 2022’de,  Şanlıurfa Ceylanpınar İlçe Devlet Hastanesinde 1(bir) gün süreyle iş bırakılacağı, aynı gün saat 14:00’te, Ceylanpınar İlçe D.H. önünde basın açıklaması yapılacağı öğrenildi.

Hekimsen tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bugün, 21 Haziran 2022’de, saat 10:50 sularında, Ceylanpınar D.H. Acil Servis’inde, Yeşil Alanda görevini yapmakta olan meslektaşımıza bir hasta yakını tarafından fiziksel şiddet uygulanmıştır.

İçeride muayene olan hastanın çıkmasını bile beklemeden, muayene odasına izinsiz giren bir hasta yakını, doktorumuzun triyaj kağıdına bakıp şikayetini değerlendirerek (dismenore) aciliyeti olmadığını, dolayısıyla sırasını beklemesi gerektiğini söylemesine rağmen hekimimizin masasını yumruklamış ve sonrasında da hekimimizin hem karnına hem de bacağına tekme atmıştır. Hekimimizin, kendilerinden önce sırada bekleyen hastaların durumunun daha acil olabileceği ihtimalini açıklaması bile, hiç acil olmayan bu şikayet için acil servise gereksiz yere başvurmuş olan sağlık teröristlerini durdurmaya yetmemiştir.

“Umutsuzluğa sürüklemektedir”

Bu tür olayların yaşanması, yeni çıkan yasalara rağmen şiddetin hala ve artarak devam ediyor olması, hem hekimlerimizin hem de diğer sağlık personellerimizin mesleklerini icra etme konusunda şevklerini kırmakta ve onları günden güne umutsuzluğa sürüklemektedir.

Biz Hekimsen olarak üyemizin ilk dakikadan itibaren yanında olduk ve hukuki süreçleri başlattık.

Yarın, 22 Haziran 2022’de, Hekimsen olarak Şanlıurfa Ceylanpınar İlçe Devlet Hastanesinde 1(bir) gün süreyle iş bırakacağız, aynı gün saat 14:00’te, Ceylanpınar İlçe D.H. önünde basın açıklaması yapacağız.”

Exit mobile version