Bilim Kurulu 3. Doz Aşı İçin Kararını Açıkladı

Covid-19 pandemisi ve aşılama çalışmaları üzerine Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrerttin Koca başkanlığında toplandı. Bakan Koca, söz konusu toplantının ardından yazılı açıklamada bulundu. Bakan Koca, 3. doz aşılarla ilgili bilgi verdi ve “BioNTech aşısı yaptıran ve üzerinden 6 ay geçen 18 yaş ve üzeri tüm vatandaşlarımız yarından itibaren 3. doz aşılarını istedikleri aşı türünden olabilecek.” dedi.

Bakan Koca 3. Doz Aşı Açıklaması Yaptı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında, Bilim Kurulu toplandı. Covid-19 pandemisi ve aşılama çalışmaları üzerine toplanan kurulun ardından Bakan Koca, yazılı bir basin açıklamasında bulundu. 3. doz aşıyla ilgili bilgi veren Koca, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Aşıların 3 ila 6 ay arasında en çok koruyucu özellik gösterdiği belirlenmiştir. Bu bakımdan hatırlatma dozu aşılarının yapılması gerekmektedir. Daha önce 60 yaş üzeri vatandaşlarımız için hatırlatma dozu aşılarına başlanmıştı. Bugün yapılan değerlendirmede 18 yaş ve üzeri tüm vatandaşlarımız için hatırlatma dozu aşılamasının başlatılmasına karar verilmiştir. Yarından itibaren mRNA aşısı olmuş ve üzerinden 6 ay geçmiş 18 yaş ve üzeri vatandaşlarımız hatırlatma dozunu istedikleri aşı türünden olabileceklerdir.”

Vefatların Yüzde 84,8’i 60 Yaş Üzeri Vatandaşlarda

Vaka ve vefat sayılarının dağılımına ilişkin son 1 aya ait istatistikleri paylaşan Koca, vakaların %15’inin 60 yaş üzeri vatandaşlarda, vefatların ise %84,8’inin 60 yaş üzeri vatandaşlardan oluştuğunu belirtti. Koca “Büyüklerimizi korumak için gençlerimizin tedbirlere uyması hayati önem taşımaktadır” dedi.

Koca: Kendi Aşımız Kendi Gücümüz

Yerli Covid-19 aşısı Turkovac hakkında da bilgi veren Koca, daha önce gönüllü olma konusunda, 3 bin gönüllü ile yerli aşının seri üretimine geçilebileceğini hatırlattığı çağrının ardından, Turkovac aşısı için gönüllü olan 2 bin vatandaşa teşekkür etti. Hala 1.000 gönüllüye ihtiyaç olduğunu belirten Koca “Kendi aşımız kendi gücümüzdür” dedi.

Exit mobile version