85 Bin Personel Alımı Hangi KPSS İle Yapılacak? CHP’den Soru Önergesi

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne Bakan Koca’nın 85 bin personel alımı ve 2020 KPSS hakkında yanıtlamasını istediği soru önergesini sundu.

Önergede şu ifadelere yer verildi: Aşağıdaki soruların Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.

Hemşirelik bölümü mezunu olup 2020 yılında atanırım umuduyla KPSS sınavına giren hemşire adaylarımız mağdur olmuştur. 2020 KPSS ardından yapılan atama ikiye bölündü. Bir kısmı hemşire 2020’de kalan kısmı 2022 Mart ayında atandı. 2021 yılında hiç atama yapılmadı. Bu durumda her sene yapılan alımların aksine iki yılda bir alım olması sebebiyle atama bekleyen hemşirelerimiz hayal kırıklığına uğramıştır. Bu nedenle 2022 KPSS öncesinde ek bir atama yapılmalıdır. Ya da 2022 KPSS’sinden yararlanma süresi uzatılarak mağduriyet giderilmelidir. Bu bağlamda; 2022 KPSS öncesinde ek bir hemşire ataması yapacak mısınız? Eğer atama olmazsa 2022 KPSS’sinden yararlanma süresini uzatmayı düşünüyor musunuz?

Exit mobile version