Yolluk Ücreti Nedir?
Yolluk, asıl görevli bulundukları yerden başka yerlere geçici veya sürekli görevle naklen atanan memur ve
hizmetlilere görevlendirildikleri yerlerde veya yeni görev yerlerine taşınmalarından dolayı yapacakları ek
masraflara karşılık olarak yapılan ödemelerdir.
Yolluk Ücreti Kimlere Verilir?
Yolluk, devlet memurlarının yanı sıra özel sektörde çalışan personellere de verilir. Memur veya hizmetli olmamakla beraber kurumlarca geçici bir vazife ile görevlendirilenlere, Kadrosuzluk dolayısıyla açıkta kalan memurlara ve bunların aile fertlerine, Hükümlü, tutuklu veya gözetim altında bulundurulanların sevkinde ya da refakatle görevlendirilen erbaş ve erlere verilir.
Yolluk Ücreti Unsurları Nelerdir?
6245’e göre ödenmesi gereken;
- yol masrafı,
- gündelik,
- aile masrafı ve
- yer değiştirme masrafından birini, birkaçını veya tamamını ifade eder.
Yolluk Ücreti Nasıl Alınır?
Yol masraflarının belgeleri, tayin evrakları ile birlikte İl Sağlık Müdürlüğü mutemetliğine teslim edilir. İl içi yolluk ödemeleri ise müdürlüğün yolluk birimine evraklar teslim edilerek alınabilir. Genelde İl Sağlık Müdürlüklerinin Destek Hizmetlerinde yolluk işlemleri gerçekleştirebilir.
Sağlık Personeli Yolluk Ücretleri 2022
Bekar, D/K’sı 1/4 olan ve Türkiye nin en uç noktasından diğer uç noktasına gidecek olan(2040 km) bir sağlık personeli 8.000 Türk Lirası yolluk alır.
Yine aynı şekilde bekar, D/K’sı 1/4 olan bir sağlık personeli 100 km uzaklıktaki yeni görev yerine gidecek ise 1889,57, 500 km uzaklıktaki yeni görev yerine gidecek ise 3150, 06 , 1000 km uzaklıktaki görev yerine gidecek ise 4725,03 Türk Lirası yolluk alır.