Yoğurdun Faydaları Nelerdir?

Yoğurt yemek birçok sağlık yararı sağlar. Tek bir 8 onsluk porsiyon, önemli miktarda protein, fosfor, kalsiyum, riboflavin, iyot, çinko ve tiamin içerir. Yoğurt aynı zamanda sadece hayvansal ürünlerde yaygın olarak bulunan B5 ve B12 vitaminleri için de iyi bir kaynaktır. Vegan olmayanlar günlük B12 ihtiyaçlarının çoğunu yoğurttan karşılayabilirler. Yoğurdun faydaları Yoğurt gibi süt ürünleri şaşırtıcı derecede uzun bir […]

yogurdun faydalari nelerdir 1

Yoğurt yemek birçok sağlık yararı sağlar. Tek bir 8 onsluk porsiyon, önemli miktarda protein, fosfor, kalsiyum, riboflavin, iyot, çinko ve tiamin içerir. Yoğurt aynı zamanda sadece hayvansal ürünlerde yaygın olarak bulunan B5 ve B12 vitaminleri için de iyi bir kaynaktır. Vegan olmayanlar günlük B12 ihtiyaçlarının çoğunu yoğurttan karşılayabilirler.

Yoğurdun faydaları

Yoğurt gibi süt ürünleri şaşırtıcı derecede uzun bir sağlık yararları listesine sahiptir. Örneğin yoğurt, her ikisi de güçlü kemikler ve dişler için gerekli olan yüksek dozda kalsiyum ve potasyum içerir. Günlük tüketimi de vajinadaki pH seviyesini düşürür ve kandida enfeksiyonlarını önler. Yunan yoğurdu, su emilimini artırarak insanların egzersiz sonrası toparlanmasına da yardımcı olabilir. Çoğu insan yoğurt yemekten faydalanacaktır.

Protein

Yoğurt, osteoporozu önlemeye yardımcı olan ve kemik yoğunluğunu artıran mükemmel bir protein kaynağıdır. Ayrıca çeşitli vitamin ve mineraller içerir. Yoğurttaki kalsiyum, güçlü kemikler ve dişler oluşturmaya yardımcı olur. Yoğurttaki iyi bakteriler ayrıca diyabet ve diğer hastalıklara yol açabilen iltihapla savaşmaya da yardımcı olur.

Kalsiyum

Yoğurt mükemmel bir kalsiyum kaynağıdır. Kalsiyum içeriğine ek olarak, çeşitli diğer diyet minerallerini de içerir. 100 gramlık sade, az yağlı yoğurt porsiyonu 183 mg kalsiyum, 17 mg magnezyum ve 234 mg potasyum içerir. Ayrıca az miktarda fosfor ve selenyum içerir. Yoğurt ayrıca sütten daha yüksek B2 vitamini ve fosfor seviyelerine sahiptir.

B vitaminleri

Yoğurttaki B vitaminleri sağlığımız için önemli bir rol oynar. Bu besinler vücudun enerji üretmesine ve kalp hastalıklarıyla savaşmasına yardımcı olur. Ayrıca kırmızı kan hücrelerini sağlıklı tutar ve sinir sistemimizin düzgün çalışmasını sağlar. Ayrıca yüksek tansiyonu düşürmede faydalıdırlar. Ayrıca, açlık hissini azaltmaya yardımcı olurlar. Yoğurt ayrıca hücre büyümesi, doku onarımı ve kas büyümesi için gerekli olan büyük miktarda protein içerir.

Yoğurt, sütün bakteriyel fermantasyonu ile elde edilen bir gıda ürünüdür. Yoğurt kültürleri, süt şekerlerini parçalar ve karakteristik ekşi tat ve dokuyu üretmek için süt proteinleri üzerinde etkili olan laktik asit üretir.

Tansiyon

Yakın tarihli bir araştırmaya göre, yoğurdun yüksek tansiyon üzerinde faydalı etkileri vardır. Düzenli olarak yoğurt tüketen kadınların yüksek tansiyon geliştirme riski azalmıştır. Sağlıklı bir kan basıncı aralığı 120 ila 130 mm/Hg’dir. Yüksek tansiyon kalbinize zarar verebilir, atardamarlarınızı zorlayabilir ve hatta böbrek sorunlarına neden olabilir.

Kemik sağlığı

Yoğurt, tümü kemik sağlığına faydalı olan mükemmel bir kalsiyum, D vitamini ve probiyotik kaynağıdır. Kemik güçlendirici besinler açısından zengin diğer süt ürünleri arasında süzme peynir, kefir ve sade süt bulunur. Ancak içinde katkı maddeleri ve gıda boyaları bulunduğu için işlenmiş yoğurttan kaçınmaya özen göstermelisiniz. Sade yoğurt seçin ve daha çekici hale getirmek için çilek veya fındık ekleyin.

Yoğurt, sizi dolduran ve belinizi kontrol altında tutan sağlıklı bir besindir. Besinler açısından zengindir ve bağırsak sağlığı için önemli olan probiyotikleri içerir. Bu yemek ayrıca çocuklar için mükemmel olan düşük kalorili bir sayıya sahiptir. Bununla birlikte, bazı kişilerin laktoz intoleransı veya süt alerjisi olduğunu unutmamak önemlidir, bu nedenle bu insanlardan biriyseniz, bitki bazlı bir çeşit seçmelisiniz. Personel Sağlık

Şeker içeriği

Yoğurttaki şeker içeriğinin ne olduğunu merak ediyor olabilirsiniz. Yoğurt, sütün bakteriyel fermantasyonu ile üretilen bir süt ürünüdür. Yoğurt kültürü adı verilen bakteriler, yoğurda kendine özgü ekşi tadı ve dokusunu veren laktik asit üretmek için süt şekerleri üzerinde hareket eder.

Exit mobile version