Dağ Yoluna Terk Edilen 2 Günlük Kız Bebeğe Hemşireler ‘Gülen’ Adını Verdi

Mersin Çamlıyayla’da dağ yolunda terk edilmiş vaziyette bulunan 2 günlük kız bebeğe, tedavi gördüğü hastanede hemşireler tarafından ‘Gülen’ adı verildi. Sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilen bebek, tedavisinin ardından devlet korumasına alınacak.

Alınan bilgilere göre, Kızılalan mevkiinde geçtiğimiz akşam dağ yolunda ilerken ağaçlıklı alanda mola verip araçtan inen kişiler, iddiaya göre karanlıkta bebek ağlama sesi duydu. Sesin geldiği yöne doğru giden bu kişiler, ıssız bir bölgede terk edilmiş halde bir bebek bulup 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak durumu ihbar etti.

İhbar üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri yönlendirildi. Yeni doğduğu ve henüz 2 günlük olduğu düşünülen kız bebek, kontrol amaçlı Tarsus Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yenidoğan Ünitesi’nde tedavi altına alınan bebeğe hemşireler ‘Gülen’ adını koydu. Sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilen bebeğin, tedavisinin tamamlanmasının ardından devlet korumasına alınacağı ifade edildi. Bebeği terk edenlerin belirlenmesi için başlatılan çalışmalar ise sürüyor. (DHA)

Exit mobile version