Semih Durmuş: “Sağlıkta Şiddet ve Malpraktis Sorunları İçin Ortaya Koyulan İradeyi Destekliyoruz”

Bartın, Çankırı, Karabük, Kastamonu, Sinop ve Zonguldak Şubelerinin ortak düzenlediği İl Divan toplantısı Genel Başkan Semih Durmuş, Genel Sekreter Durali Baki, Genel Başkan Yardımcıları Mahmut Faruk Doğan ve Yasin Barutcu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Toplantıya, Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Erdal Bolatçı, Ankara 6 No’lu Şube Başkanı Umut Gümüşay, Ankara Bakanlık Şube Başkanı Tahir Eren, teşkilat mensupları ve temsilciler katıldı.

 

Toplantıda teşkilat mensuplarına seslenen Genel Başkan Durmuş, 4688 sayılı yasadan kaynaklı sorunlar yaşandığına dikkat çekti.Mevcut yapı ve yasanın sendikal mücadele ile sahada ve masadaki güçlü duruşu sekteye uğrattığını dile getiren Durmuş, 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’nun değiştirilmesi mücadele ettiklerini kaydetti.

 

6. Dönem Toplu Sözleşme süreci ve kazanımları hakkında bilgi veren Durmuş, süreç başlamadan 9 ay önce çalışmalara başladıklarını anlattı. Herkesi kapsayacak ve kimseyi mağdur etmeyecek taleplerle masaya oturduklarını belirten Durmuş, “Ne istediğini bilen bir sendika olarak masaya oturduk. Bu yüzden sesimiz gür ve güçlü çıktı. 22’den fazla kazanımla masadan kalktık” diye konuştu.

 

Semih Durmuş: “Vicdanlarda Karşılık Bulmayan Hiçbir Sözleşmeye İmza Atmayız”

Birlik ve beraberliğe vurgu yapan Durmuş, “Bir ve birlik olursak güçlü oluruz. Sendikal mücadele ve hak arayışı kendi başına yapılamaz. Haklarımızı birlikte kazanabiliriz” dedi. Alanında uzman isimlerle çalıştıklarını ve her toplu sözleşmeye çok iyi hazırlandıklarının kaydeden Durmuş, “Teşkilatımızın kabul etmeyeceği, vicdanlarda karşılık bulmayacak hiçbir sözleşmenin altına imza atmayız” ifadelerini kullandı.

“Doğru Bulursak Takdir Eder, Yanlış Bulursak Eleştiririz”

Sağlık çalışanlarının sorunlarına değinen Durmuş, sorunların çözüme kavuşması noktasında mücadele ettiklerini kaydetti. Sadece eleştirerek sendikacılık yapmadıklarını belirten Durmuş, sorunlara çözüm önerileri geliştirdiklerini ve bunları yetkililerle paylaştıklarını anlattı. Sağlıkta Dönüşüm Programıyla birlikte güzel işlere imza atıldığını belirten Durmuş, “Doğru bulduğumuz tüm işlerin yanında olur ve takdir ederiz. Ancak yanlış buldumuz noktaları da eleştirmeden geri kalmayız” dedi.

 

Sağlık çalışanlarının önemli sorunlarından olan malpraktis ve sağlıkta şiddet hakkında da konuşan Durmuş, verdikleri mücadeleyle şiddet ve malpraktis sorunlarını Türkiye gündemine gelmesini sağladıklarını ifade etti. Durmuş, “Bu iki konuda Sağlık Bakanımız ve Adalet Bakanımızın ortaya koyduğu iradeyi olumlu buluyor ve destekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Sağlık sisteminin geleceği için malpraktis sorununun bir an önce çözüme kavuşması gerekliliğine işaret eden Durmuş, sağlıkta şiddetin görmezden gelinebilecek bir hadise olmaktan çıktığını söyledi.

 

“Tüm Sözleşmeli Personelin Eşit Haklara Sahip Olması İçin Mücadele Edeceğiz”

Performansa dayalı ücret ödemesini yıllardır eleştirdiklerini belirten Durmuş, iş barışını bozan adaletsiz bu uygulamanın revize edilmesi gerektiğini dile getirdi. Hastaneden hastaneye değişen ücret politikasının çok yanlış olduğunu ifade eden Durmuş, konu hakkındaki çözüm önerilerini yetkililerle paylaştıklarını ve bu durumun adaletli bir sisteme kavuşması gerektiğini söyledi.

 

3600 ek gösterge çalışmaları hakkında da bilgi veren Durmuş, 3600’un bu yıl içinde yasalaşacağını söyledi. Durmuş, “3600 ek gösterse bizim kazanımımızdır. 3600’ün kapsayıcı olması için mücadelemizi sürdürüyoruz. Sözleşmeli personel için de bu yıl bir çalışma yapılacak ve birbirinden farklı istihdam modellerine son verilecek. Tüm sözleşmeli çalışanların ekonomik, sosyal ve özlük haklarının eşit olacağı bir sistem için mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

Genel Sekreter Baki: Adaletsizliklerin ve Haksızlıkların Son Bulması İçin Mücadele Ediyoruz

Memur-Sen’in ve Sağlık-Sen’in dik duruşundan taviz vermeden kamu çalışanlarının sesi olduğunu söyleyen Genel Sekreter Durali Baki, “Memur-Sen baskılara rağmen bugünlere geldi, 1 milyonu aşan üye sayısıyla Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu oldu. Davasına inanmış büyüklerimiz kamu çalışanlarının sorunlarını çözmek için kurdu bu sendikayı. Diğerleri gibi ideolojik davranmadılar. Onlar kamu çalışanlarının yaşadığı adaletsizliklerin ve haksızlıkların son bulması için bir araya geldi. O zor günlerde yaşanan tüm mobbing ve baskılara rağmen dik duruşundan taviz vermeyen Memur-Sen ve Sağlık-Sen teşkilatları bugün kamu çalışanlarının gür sesi. Yaşanan sorunların, adaletsizliklerin ve haksızlıkların son bulması için mücadele ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Yetkililer Gereken Adımları Atmalı”

Sağlık çalışanlarının insanlara derman olmak için kendi canlarından vazgeçtiğine dikkat çeken Baki, “Sağlık çalışanları pandemi ile korakor bir mücadele verdi. Ailelerini ve çocuklarını günlerce göremediler. Sağlık çalışanları yaptıkları fedakarlıkların karşılığını görmek istiyor. Bu yüzden sağlık çalışanlarının hakkını bir nebze olsun ödemek için yaşadıkları sorunların çözülmesi, makul taleplerinin görülmesi gerekmektedir. Bunun için yetkililer gereken adımları atmalı” diye konuştu.

 

Şiddetin sağlık çalışanlarının kaderi olmadığını kaydeden Baki, caydırıcı adımların ivedilikle atılması gerektiğine vurgu yaptı.

3600 ek göstergenin herkesi kapsayacak şekilde yasalaşması gerektiğini söyleyen Baki, çalışma barışına yeni bir darbe vurulmaması gerektiğini kaydetti.

 

Genel Başkan Yardımcısı Doğan: Hem Çalışanın Hem Halkın Teşekkür Ettiği Bir Yapı Oluşmalı

Sendikacılığın zor bir uğraş olduğunu kaydeden Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan, sendikacılığın ana kolonunu temsilcilerin oluşturduğunu dile getirdi. Temsilcilerin sahadaki talepleri Genel Merkeze ilettiklerini anlatan Doğan, bu talepler doğrultusunda toplu sözleşme masanına oturulduğunu söyledi.

 

6. Dönem Toplu Sözleşme masasında 22’den fazla kazanım elde ettiklerini anlatan Doğan, kazanımların sahada iyi anlatılması gerektiğine dikkat çekti. Doğan, “Bizim şiarımız sağlık çalışanlarının refahı için mücadele etmektir. Sağlık-Sen teşkilatları sahada çalışıyor ve mücadele ediyor. Bu çalışmaların neticesinde üye sayımız giderek artıyor. Hedeflediğimiz üye sayımıza sizlerin desteğiyle ulaşacağımıza inanıyoruz. Bu konuda sizlere güveniyoruz” diye konuştu.

Memur-Sen ve Sağlık-Sen’in amacının çalışanların emeğini ve alın terini korumak olduğunu vurgulayan Doğan, “Sağlıkta Dönüşüm Programı çerçevesinde yapılanlar ortada. Bunların hepsini takdirle karşıladık. Ancak tüm bunlar yapılırken sağlık çalışanlarının unutulmaması gerekiyor. Hem sağlık çalışanlarının hem halkın teşekkür ettiği bir yapı oluşması gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

Genel Başkan Yardımcısı Barutcu: Hiçbir Zaman Duruşumuzdan Ödün Vermedik, Vermeyeceğiz

Sağlık-Sen olarak kuruldukları günden beri hakkın, emeğin, insanca ve onurluca yaşamanın mücadelesini verdiklerini kaydeden Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu, “Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının özlük, sosyal ve ekonomik haklarının iyileştirilmesi için, çalışanlarımızın geleceğe umutla bakmaları için mücadele ettik. Bu amaç doğrultusunda da mücadaleye devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Toplu sözleşme öncesinde hem sahada hem masada büyük mücadele verdiklerini dile getiren Barutcu, “Sağlık-Sen olarak hiçbir zaman duruşumuzdan ödün vermedik, vermeyeceğiz. Toplu sözleşme masasında ortaya koyduğumuz irade bunun en büyük göstergesidir.  Bizim şiarımız belli. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın haklarının korunması ve geliştirilmesi için ne yapmamız gerekiyorsa onu yapıyoruz. Önümüze konulan bütün engelleri sizlerle birlikte el ele aşıyoruz. Teşkilatımızdan aldığımız güçle 6. Dönem Toplu Sözleşme masasında hakkın nasıl alındığını tüm Türkiye’ye gösterdik” ifadelerini kullandı.

 

Memur-Sen’in ve Sağlık-Sen’in 27 yıldır kamu çalışanlarının refahı için önemli hizmetler verdiğini anlatan Barutcu, Memur-Sen teşkilatlarının her zaman milletin iradesinden yana tavır ortaya koyduğunu söyledi.

 

Bartın Şube Başkanı Durmuş: Çalışanları Birbirine Düşürmeye Çalışanlara Asla Fırsat Vermeyeceğiz

Bartın Şube Başkanı Naci Durmuş, sağlık çalışanlarının her krizde gece -gündüz, tatil -bayram demeden büyük özveriyle çalıştıklarını kaydederek, sağlık çalışanlarının pandemideki mücadelesinin ise tüm dünyaya örnek olduğunu söyledi.  Durmuş, “Sağlık çalışanı olmaktan gurur duyuyoruz. İşimizi seviyoruz. Görevimizi en iyi şekivlde yapmaya çalışıyoruz. O yüzden hakkımızın, alın terimizin, emeğimizin karşılığını istiyoruz” diye konuştu.

Sağlık çalışanlarının sorunlarla boğuştuğunu belirten Durmuş, “Sağlık çalışanları bir bütündür, ayrılmaz bir ekiptir. Bu yüzden her fırsatta sağlığın bir ekip işi olduğunu ifade ediyoruz. Sağlık çalışanları arasına nifak tohumları ekmek başta sağlık sistemine zarar verir. Bu yüzden sağlık çalışanlarını birbirine düşürmeye çalışanlara asla fırsat vermeyeceğiz” dedi.

 

Çankırı Şube Başkanı Dinç: Birlik ve Beraberliğimizle Üstesinden Gelemeyeceğimiz Sorun Yoktur

Çankırı Şube Başkanı Tuna Dinç ise hem küresel hem de ülke özelindeki tüm krizlerde sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yaptığı fedakarlıkların, döktükleri alınterinin ve çektikleri aşırı iş yükü ile mali, sosyal, özlük hakları arasında büyük bir ters orantı olduğunu söyledi. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarına alın terinin hakkının verilmesi gerektiğini belirten Dinç, sözlerine şöyle devam etti:

“Birlik ve beraberliğin sembolü Batı Karadeniz illeri olarak; Genel merkezimizin tam desteğiyle, her geçen gün ilmek ilmek büyüttüğümüz Sağlık-Sen ailemizle, mücadele azmimizle, dava şuurumuzla, kardeşlik hukukumuzla, sendikal tecrübemizle, sahaya ve sorunlara olan hakimiyetimizle, idarecilerimizle olan sıcak ama seviyeli ilişkilerimizle, sorun üretmeyi değil sorun çözmeyi hedefleyen sendikal anlayışımızla ve her şeyden önemlisi göz bebeğimiz vefakar ve cefakar temsilci ekibimizle üstesinden gelemeyeceğimiz sorun yoktur.”

 

Karabük Şube Başkanı Aydoğmuş: Çalışanlarımızın Gür Sesi Olmaya Devam Edeceğiz

Karabük Şube Başkanı Sezgin Aydoğmuş, yönetimiyle birlikte teslim aldığı bayrağı daha ileriye  taşımak ve üyelerin dertleri ve beklentilerini çözüme kavuşturabilmek amacıyla hizmet verdiklerini  kaydererek, bu amaçla hizmet vermeye devam edeceklerini dile getirdi.

Pandemiyle birlikte dünyada eşi benzeri olmayan kahramanlık hikayesi yazan sağlık çalışanlarının sorunlarının devam ettiğini söyleyen Aydoğmuş, “2021 yılının sağlık çalışanlarının yılı ilan edilmesine rağmen beklentilerimiz tam anlamıyla karşılık bulamamıştır. Sağlıkta şiddet olayı artmış, işbarışı bozulmuş, sağlık çalışanlarımızın emeklerinın karşılıklarını alabilecekleri adil bır döner sermaye yönetmeliği hayata geçirilememiştir. Sağlık-Sen ailesi olarak tespitlerimizi yapmaya, hak ve adalet için sağlık çalışanlarımızın gür sesi olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Kastamonu Şube Başkanı Öz: Çalışanların Bize Olan Güveni Her Geçen Gün Artıyor

Kastamonu Şube Başkanı Mehmet Öz, Sağlık-Sen olarak kapısını açmadıkları, elini sıkmadıkları, derdini bilmedikleri çalışan olmadığını kaydederek, “Kimseyi aldatmadık, kandırmadık. Hiçbir çalışanımızı ötekileştirmedik. Dil, din, ırk ayrımı yapmaksızın, herkesin hukukuna saygı çerçevesinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Sadece yetki dönemlerinde sahaya inmediklerini, sürekli sahada çalışanların yanında olduklarını belirten Öz, “Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorun ve talepleri için mücadele ediyoruz. Onun için Memur-Sen ve Sağlık-Sen büyüyor, çalışanların bize olan güveni her geçen gün artıyor.  Kentimizde sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yaklaşık yüzde 74’ü bize üye. Bu güvenin kanıtıdır” ifadelerini kullandı.

 

Sinop Şube Başkanı Açıkgöz: Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Bu Ülkenin Sigortasıdır

Sağlık-Sen’in yetkili olduğu günden bu yana birçok soruna neşter vurduğunu söyleyen Sinop Şube Başkanı Ramazan Açıkgöz, “Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarının ve taleplerinin çözümü için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Açıkgöz, “Sağlık-Sen’in yetkili olmasıyla sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının özlük ve ekonomik haklarında önemli gelişmeler yaşandı. Sağlık-Sen olarak sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın emeklerinin ve alın terlerinin karşılığını almak için mücadele ediyoruz. Çalışanların yaşadıkları haksızlıkların ve adaletsizliklerin son bulması için mücadele ediyoruz. Çünkü biliyoruz ki sağlık ve sosyal hizmet çalışanları bu ülkenin sigortasıdır” diye konuştu.

 

Zonguldak Şube Başkanı Kara: Sorumlu Sendikacılık Anlayışına Sımsıkı Sarılıyoruz

Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara sendikal kimliği çözüm odaklı hizmet sendikacığılı olarak tanımladıklarını dile getirerek, bu anlayışı sürdürmek için gayret gösterdiklerini ifade etti. Kara, “Bu yüzden hezimet değil hizmet sendikacılığı yapıyor, bu yüzden sorunlu ve zorunlu değil sorumlu sendikacılık anlayışına sımsıkı sarılıyoruz” şeklinde konuştu.

Kara, “Hizmeti sunan ve üretenler olarak hakkımız olan çalışma koşullarının sağlanması için mali, sosyal ve özlük hakları noktasında elde ettiklerimizle yetinmeyip sürekli yeni hedefler peşinde koşmayı sürdüreceğiz. Sağlık-Sen olarak hizmet sendikacılığı vizyonunu güçlü tutmaya, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının haklarını korumaya, varlığımızı, ülkemizin ve milletin geleceğine adamaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version